FREDERICIA

Fest og frihed former de unges fritid

Udgivet af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fritid kan noget helt særligt, og i Fredericia er kommunens Fritidspolitik for Unge med til at sætte retning for spændende oplevelser og muligheder, der skaber trivsel og udvikling – både for den enkelte og for fællesskabet.

Det er ikke altid lige nemt at være ung og på vej til at blive voksen. Derfor har Fredericia Kommunes Fritidspolitik for Unge fokus på at skabe fællesskaber og såkaldte øvebaner for de unge.

Et af de fritidstilbud, hvor de unge fredericianere kan forberede sig på voksenlivet, er alkoholfrie fester i Eksercerhuset, hvor alle i alderen 13-17 år er velkomne.

”Det er vigtigt, at der er gode fritidstilbud for alle unge i Fredericia Kommune, så de unge vælger fællesskaberne til. Vi ved, at betydningsfulde fællesskaber er et vigtigt springbræt videre i livet, og derfor er festerne i Eksercerhuset et godt eksempel på en aktivitet, der både er fællesskabsskabende og en god og tryg øvebane for de unge, siger Pernelle Jensen, der er formand for Unge- og Uddannelsesudvalget.

Efterspurgt af både de unge og deres forældre

Festerne afholdes i trygge omgivelser uden alkohol, og der er voksne til stede, som de unge kan henvende sig til, hvis de har brug for det. Det betyder, at de unge kan koncentrere sig om de sociale fællesskaber og relationer, som er så vigtige for det gode fritidsliv.

”Både forældrene og de unge efterspørger det her med, at gå til fest uden at skulle gøre det i det øvrige natteliv. Jeg er utroligt tilfreds med, at vi inviterer de unge til fest, så forældrene trygt kan sende deres unge mennesker afsted og de får en god arena at øve sig i.” siger Vibe Dyhrberg, der er næstformand i Unge- og Uddannelsesudvalget.

Fredericia Kommunes Fritidspolitik for Unge fokuserer også på, at give de unge uforglemmelige højdepunkter, som de kan glæde sig til og tænke tilbage på.

Her har festerne for de unge også vist sig som et godt eksempel. De to første fester var en succes – omkring 300 unge var med til at feste i Eksercerhuset – og tilbagemeldingerne fra de unge var positive.

Efter planen afholder Fredericia Fritid alkoholfrie fester fire gange om året, og de unge kan allerede nu glæde sig til næste fest, der afholdes 17. marts fra klokken 19 i Eksercerhuset.