DanmarkC TV

Home SAMFUND FDM KRITISEREDE KANTLINJE P-REGEL – NU ÆNDRES REGLEN IGEN
FDM KRITISEREDE KANTLINJE P-REGEL – NU ÆNDRES REGLEN IGEN

FDM KRITISEREDE KANTLINJE P-REGEL – NU ÆNDRES REGLEN IGEN

0

FDMs kritik den ny omstridt ’kantlinje’ p-regel ser ud til at have haft effekt.

Siden årsskiftet har bilister, der ikke holder sig inden for kantlinjerne i en parkeringsbane, risikeret en p-afgift. Helt urimeligt, mener FDM.

Knap to uger efter at den nye parkeringsregel trådte i kraft, er transportminister Ole Birk Olesen imidlertid klar til igen at ændre reglen.

Nye regler hurtigst muligt

Ifølge en pressemeddelelse fra Transportministeriet mener ministeren og ordførerne fra V, LA, K og DF, at det skal være tilladt at parkere i de såkaldte parkeringsbaner med hjulene på kantlinjerne, så længe hjulene ikke rækker ud over linjernes yderste kant.
Et politisk flertal vil nu gøre det lovligt at parkere på kantlinjen, så længe bilens hjul ikke overskrider linjen.

”Der findes i dag parkeringspladser, hvor kantlinjerne er så brede, at kun meget smalle biler kan parkere helt inden for linjerne, selvom der faktisk ville være plads, hvis kantlinjerne var smallere. Det er ikke rimeligt at lave parkeringspladser på en måde, hvor man reelt ikke har mulighed for at holde lovligt. Derfor skal vi ændre forbuddet imod at holde på kantlinjen, så længe man ikke overskrider den,” udtaler transportminister Ole Birk Olesen i pressemeddelelsen.

Ministeren har derfor bedt Vejdirektoratet om at forberede den nødvendige ændring i vejafmærkningsbekendtgørelsen, så den nye regel kan træde i kraft hurtigst muligt i 2018.

Fornuften sejrer

FDM hilser naturligvis udsigten til en ændring af p-reglen velkommen.

”Vi er glade for, at man har lyttet til FDMs kritik og ladet fornuften sejre ved at ændre reglen. Det betyder, at bilisterne ikke skal risikere åbenlyst urimelige p-afgifter, fordi de parkerer i en bane, der er så smal, at deres bil ikke kan være der. Vel at mærke uden at det er til fare for trafiksikkerheden,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

(Kilde & Foto: FDM/Torben Arent)