LOKALSPORT

FC Fredericia klar til en ny sæson med en ny start

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

En ny sæson venter med et ‘næsten’ nyt hold for FC Fredericia

FC Fredericia har haft en god sæson med en 4. plads i 1. division og en flot indsats i pokalturneringen. Men nu er det tid til en ny start med en ny trænerstab og over halvdelen af truppen skiftet ud.

En god sæson med salg af spillere og succes i pokalturneringen

FC Fredericia har solgt spillere til Superliga-klubber som FC Nordsjælland og FC Midtjylland. Det har givet klubben en god indtjening, som kan bruges til at investere i nye spillere.

– Det har været en rigtig god sæson. Vi har udviklet nogle spillere, der kunne bruges af andre klubber, og det har givet os et godt salg, siger cheftræner Michael Hansen.

Men salget af spillere har også betydet, at FC Fredericia har måttet skifte næsten hele truppen ud. Over halvdelen af spillerne er nye, og der er også kommet ny målmændstræner og assistenttræner.

Siden april har FC Fredericia tilføjet følgende spillere til holdet: central midtbanespiller, William Madsen (HB Køge), central stopper, Jeppe Kudsk (Randers FC), venstre back, Daniel Thøgersen (B93), central forsvarsspiller, Frederik Rieper (Silkeborg IF), offensiv spiller, Oscar Buch (Vendsyssel FF), Daniel Bisgaard Haarbo (FCK), central midtbanespiller, angriberen Asbjørn Bøndergaard (Silkeborg IF, lejekontrakt), forsvarsspilleren Oscar Fuglsang (Silkeborg IF, lejekontrakt), Jonatan Lindekilde (FC Midtjylland, lejekontrakt) og venstre back/kant, Daniel Freyr Kristjansson, (FC Midtjylland, lejekontrakt).

– Over halvdelen af truppen er blevet skiftet ud. Det er både en udfordring og en mulighed. Det giver os en ny dynamik og en ny gejst, men det betyder også, at vi skal bruge tid på at finde sammen som hold, lyder det fra Michael Hansen.

Staben har også fået nye tilføjelser i: Christian Ege, som vender tilbage til FC Fredericia som assistenttræner, tidligere FC Fredericia-målmand Carsten Christensen, som målmandstræner, og Lasse Andersen, ejendomsmægler, er blevet tilføjet salgsholdet.

En hård opstart, men en god arbejdsmoral:

FC Fredericia har en kort opstart til den nye sæson, og der er derfor mange nye indtryk, der skal sættes hos både spillere og trænerteam. Men Michael Hansen er optimistisk:

– Spillerne kommer på arbejde hver dag for at lære noget nyt. Og det er den første forudsætning for at lykkes. Målsætningen er klar: Vi skal kæmpe om en plads i top 6, siger Michael Hansen.

FC Fredericia starter sæsonen mod AC Horsens – søndag 21-07-2024 kl. 15:00, på Nordstern Arena, Horsens.

På lørdag sender DanmarkC TV et indslag med cheftræner Michael Hansen, om de mange nye ansigter på FC Fredericia.

FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen giver en status på holdet inden sæsonstart. Foto: DanmarkC TV