FREDERICIA

FÆLLESSANG I DET GRØNNE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Fællessang i det grønne

 

Kultur, idræt & turisme inviterer til alsang på volden bagved Det hvide Vandtårn

 

Der er en helt speciel stemning over sang i det grønne og ikke mindst det fællesskab, der opstår ved fællessang. Mange fredericianere nyder at mødes på volden en dejlig forårsaften og få løsnet stemmebåndet til danske sommersange – og nyde den medbragte aftenkaffe sammen med andre sangglade mennesker.

 

Onsdag den 4. juni kl. 19.00 kan du komme til alsang på volden. Så pak aftenkaffen, tæpper eller klapstole og mød op til et par hyggelige timer, hvor alle er velkomne. Ved ankomsten får alle et sanghæfte med aftenens sange og Kultur- og Idrætsudvalgsformand Lars Ejby Pedersen byder velkommen. Vi synger ca. 20 håndplukkede sange med kaffepause undervejs og bliver akkompagneret af musikerne Anders Kjerkegaard og Thomas Buur. Der er fri entre til arrangementet, og der er nem adgang for kørestolsbrugere. I tilfælde af regnvejr aflyses arrangementet.

 

Baggrund for Alsang i Danmark

Begrebet alsang opstod i slutningen af 2. Verdenskrig, hvor folk i tusindvis samledes for at synge danske sange, især de velkendte fra Højskolesangbogen. Dengang var alsangen et udtryk for danskheden og en folkelig protest mod besættelsesmagten. Alsang er i dag på ingen måde en protest, tværtimod er det en hyldest til sommeren, friheden, den danske natur og vores sangskat.

 

 

Fællessang i det grønne ( Foto : Ole Olsen )
Fællessang i det grønne ( Foto : Ole Olsen )