DanmarkC TV

Home SAMFUND FÅ TJEKKET LUNGERNE I UGE 46
FÅ TJEKKET LUNGERNE I UGE 46

FÅ TJEKKET LUNGERNE I UGE 46

0

Få et gratis lungetjek eller få testet din risiko for at udvikle diabetes, når Fredericia Kommune sætter fokus på din sundhed i uge 46

Sammen med forskellige samarbejdspartnere har kommunen lavet forskellige arrangementer rundt om i byen, hvor du kan møde sundhedsmedarbejdere fra GenoptræningsCentret og apoteket, foreninger og frivillige kræfter. Der vil være fokus på kost, motion, medicin, mad, rygestop, netværk og aktiviteter i lokalområder.

Verdens Diabetesdag
Type 2 diabetes er kronisk sygdom, som kan ramme både børn og voksne, tykke og tynde. I Fredericia har 2.200 personer diabetes, og ca. 3.300 er i høj risiko for at udvikle diabetes type 2.
På Verdens Diabetesdagen, den 14. november, sætter Fredericia Kommune fokus på at forebygge udviklingen af diabetes type 2 i Medborgerhuset Korskærparken fra kl. 14.00 – 17.00. Du kan blandt andet få testet din risiko for at udvikle type 2 diabetes høre mere om muligheden for at få støtte og vejledning til vægttab, få viden om motion og mad der forebygger diabetes 2 og høre om de muligheder, der er for motion og netværksgrupper i lokalområdet.

International Lungedag
Ca. 600.000 danskere lever med en sygdom i lungerne som f.eks. astma og KOL, og mange uden at vide det. På den internationale lungedag, den 15. november, sætter vi fokus på opsporing og forebyggelse af udvikling af lungesygdom. Fra kl. 14.00 – 17.00 kan du på sundhedshuset blandt andet få et gratis lungetjek, snakke med en rygestopinstruktør og få en kuliltemåling, høre hvordan du kan holde dig aktiv i hverdagen med motion og træning, og møde de frivillige fra KOL-netværket i Fredericia.

Temaoplæg om KOL
Onsdag den 16. november kan du høre overlæge Ingrid Titlestad fra Odense Universitetshospital fortælle om lægens rolle, og hvordan de håndterer symptomer som åndenød og hoste i forbindelse med lungesygdomme. Temaoplægget foregår fra kl. 10.00 – 12.15 i Seniorhuset I.P.Schmidt, hvor du også kan høre om Lungeforeningen og om tilbud til borgere med KOL i Fredericia Kommune.