FREDERICIA

FÅ BEDRE VEJR

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Kom til Lungedagen den 19. november på Fredericia Bibliotek

Sunde lunger og motion er et godt makkerpar. Men sunde lunger er ikke en selvfølge for alle. Ca. 1 million danskere lever med en sygdom i lungerne som f.eks. astma, KOL eller en sjælden lungesygdom. Mange lever med sygdommen uden, at de ved det.

På Lungedagen kan du få et gratis lungetjek på, når Fredericia Kommune, Fredericia Sygehus, Axeltorvs Apotek og Lungeforeningen i Fredericia sætter fokus på lungerne. Det foregår på Fredericia Bibliotek mellem kl. 13 og 16.

 Her kan du få tjekket din lungefunktion, få en snak med en lungesygeplejerske eller en rygestopinstruktør. Du kan også få gode råd om, hvordan du kan holde dig selv aktiv i hverdagen ved motion og træning og høre om træningsmuligheder i byen. Endelig kan du få en snak med om, hvordan du bruger inhalationsmedicin korrekt. Der vil også være mulighed for at få lavet kuliltemåling.

Tidspunkt: den 19. november 2014 kl. 13 – 16.

Sted: Fredericia Bibliotek

 

[Info_Box]

Fakta

  • Halvdelen af alle rygere vil rigtig gerne holde op med at ryge. Men når man først er blevet afhængig, kan det være svært at stoppe. Hvert år forsøger 250.000 danske rygere at stoppe, og 50.000 af dem har held med det. Mere end én million danskere har vundet kampen mod tobakken og er nu eksrygere, så det kan lade sig gøre.
  • Astma, allergi og KOL koster årligt det danske samfund ca. 20 mia. kr.
  • Over halvdelen af voksne med astma ved ikke, at deres lungesymptomer skyldes astma.
  • 200.000 ved ikke, at de har sygdommen KOL, fordi de enten ikke får diagnosen eller diagnosticeres forkert.

[/Info_Box]