FREDERICIA

EUC Lillebælt’s Tømreruddannelse træder ind i nyt kapitel med opførelsen af nye bygningsfaciliteter

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

EUC Lillebælt’s tømreruddannelse har officielt taget hul på et nyt kapitel den 23. maj 2023.

Borgmestrene Steen Wrist fra Fredericia Kommune og Johannes Lundsfryd Jensen fra Middelfart Kommune, sammen med erhvervsskolens bestyrelsesformand Kirsten Bøjler Dall, markerede dette ved at tage det første spadestik til opførelsen af tømrerafdelingens nye bygning.

Dette ceremonielle spadestik signalerede opstarten på et ambitiøst byggeprojekt ledet af CJ A/S. Udvidelsen af tømrerafdelingen vil dække et imponerende område på 1350 kvadratmeter, hvilket vil muliggøre optagelse af op til 260 tømrerlærlinge. Det oplyser EUC Lillebælt i en pressemeddelelse.

Regnen skulle ikke sætte en stopper for startskuddet til den nye udvidelse. Foto: EUC Lillebælt

John Bruun Lyng, en lærer ved tømreruddannelsen, udtrykte sin glæde og forventning om at se nye undervisningslokaler. Han bemærkede, ”Når bygningen er færdig, ser vi frem til, at vi som uddannelse kan udfolde os. Indtil videre har vi lånt os frem til lokaler eller benyttet et telt udenfor, fordi vi mangler plads.”

Han tilføjede, at den nye bygning vil danne rammen for tømreruddannelsen og understregede håbet om at indgå i tættere samarbejde med de lokale tømrermestre. Han mente, at dette vil hjælpe med at løfte uddannelsens standard og synlighed.

Når bygningen står færdig glæder jeg mig til, at vi som uddannelse kan udfolde os. Indtil videre har vi lånt os frem til lokaler eller benyttet et telt uden for, fordi vi mangler plads. Bygningen kommer til at danne ramme om tømreruddannelsen, og håbet er også, at vi får et godt samarbejde med endnu flere af de lokale tømrermestre, der forhåbentlig vil være med til at løfte uddannelsen, og får øjnene op for, at vi nu kan tilbyde vores elever hele uddannelsen.

John Lyng, Underviser EUC Lillebælt

John Bruun Lyng udtalte også, at den nye bygning vil muliggøre optagelse af flere tømrerelever. Han fremhævede, at “Det vigtigste ved den nye bygning er, at eleverne får et godt socialt studie- og arbejdsmiljø.” Han forventer at optage flere elever, når bygningen er færdig.

Han understregede, at det ikke kun er tømreruddannelsen, eleverne vil have adgang til. De vil også kunne uddanne sig som gulvlægger, tækker eller alutømrer, når de begynder som tømrere på EUC Lillebælt.

De nye faciliteter forventes at være fuldt operationelle i starten af 2024. For at markere denne milepæl i tømreruddannelsens historie, trodsede mange det regnfulde vejr for at deltage i begivenheden, der frembragte smil på alles ansigter.

Fredericias borgmester Steen Wrist (S) tv. og Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) th. Foto: EUC Lillebælt

Onsdag den 23. maj blev det første spadestik taget til tømrerafdelingens nye bygning på EUC Lillebælt i Fredericia. Foto: EUC Lillebælt