Politik

EU valgdebat mellem to kandidater fra Fredericia i DanmarkC TV

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

På lørdag tørner Sune Nørgaard Jacobsen (DF) og Allan Søgaard-Andersen (SF) sammen i en EU valgdebat i DanmarkC TV’s studie

Valget til EU Parlamentet den 9. juni 2024 har to kandidater fra Fredericia der begge er solidt plantet på hver deres side af den politiske midte i Danmark: Allan Søgaard-Madsen og Sune Nørgaard Jacobsen.

EU og Fredericia

Udgangspunktet for debatten er naturligvis Fredericia, og hvad EU betyder for Fredericia. Det giver undervejs sved på panden, for hvordan kan det store EU koges ned til postnummer 7000? Kan to så forskellige partier i det hele taget være sammen i et TV studie?

Lokale kandidater med et internationalt udsyn

Duellen mellem Sune Nørgaard Jacobsen og Allan Søgaard-Madsen afslører ideologiske forskelle, meget forskellige holdninger, og måske overraskende, også emner der er enighed om.

Kandidaterne debaterer meget forskellige emner: Turisme, arbejdskraft, miljø, atomkraft (skal vi have et atomkraftværk i Fredericia?), infrastruktur, dyreforhold og transport, Lillebælt, vandforurening, fri bevægelighed over grænserne, grænsekontrol, varers fri bevægelighed og meget, meget mere.

Undervejs i debatten løftes blikket ud over Fredericia Kommune, og vi får et indblik i kandidaternes internationale holdninger. Det er bestemt heller ikke kedeligt.

Se den spændende debat i DanmarkC TV lørdag den 1. juni 2024.

Allan Søgaard-Andersen (SF) til venstre, Sune Nørgaard Jacobsen (DF) i midten og yderst til højre studievært Steen Knudsen. Foto: DanmarkC TV.