Læserdebat

EU skal ikke være en krigsførende magt

Karsten Byrgesen, major (p), militæranalytiker, Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia, har startet en debat omkring forbeholdet

EU`s klare styrke er økonomien. Den magt der ligger i at være verdens stærkeste finansielle og handelsmæssige faktor gør, at det er helt unødvendigt, at EU også skal udvikles til at være en krigsførende magtunion.

Enhver krigsindsats bør håndteres af NATO fællesskabet, der nu ser ud til at blive styrket yderligere med et varslet finsk og svensk medlemskab. EU har besluttet, at give knap fire milliarder kroner til Ukraine til finansiering af krigen mod Rusland. Det giver rigtig god mening. Og den pris er en næsten ubetydelighed i forhold til, hvad det koster, at skulle sætte EU tropper ind i en konflikt. JA siden til afskaffelse af Forsvarsforbeholdet går i det ”RØDE FELT”, når vi på NEJ siden taler om en EU hær. Det er faktisk underligt, for det er det, som JA siden vil bygge op.

Terminologien er ikke vigtig, men en EU styrke af hærenheder er vel en EU hær? Det kan selvfølgelig også kaldes ”Kampgruppe Ursula” (Von Der Leyen). EU skal ikke militariseres med Danmarks støtte. Det er vigtigt at rollerne ikke blandes sammen. Det styrker troværdigheden. Hvor trenden indtil nu har været afmilitarisering som koden til godt naboskab, går vest Europa nu i den modsatte retning. Under et falsk påskud om selvforsvar (overfor Rusland) skal EU unionen have nogle skud militær ”væksthormon”, men hvem skulle blive skræmt af det.

EU har indtil nu vedtaget fem sanktionspakker mod Rusland. Men der er revner i EU lakken. Uenighederne trænger sig på. EU`s udenrigschef Josep Borrell nævner uenighederne landene imellem om den sjette sanktionspakke. Fælles EU udenrigs- sikkerheds- og forsvarspolitik skiller vandene i EU. Derfor skal hverken EU eller NATO udfordres, af et opfundet behov for, at Danmark skal afskrive sit forsvarsforbehold.

Et JA d. 1. juni vil automatisk føre til afstemning om de øvrige tre forbehold. Det kommer til at betyde farvel til kronen og Euro som officiel dansk mønt. Nye Borgerlige og jeg stemmer nej til det cirkus.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv