Læserdebat

Et menneskeligt jobcenter der matcher tiden

Byrådskandidat Anette Hyre-Jensen, Riddergade 3A, 7000 Fredericia, har startet en debat omkring jobcenteret

”Et menneskeligt jobcenter der matcher tiden” er den politiske vision for udviklingen på beskæftigelsesområdet – Ingen tvivl, det er så utrolig vigtigt, at man tager udgangspunkt i at de borgere som kommer i Fredericia Jobcenter er forskellige.

Alle borgere som har en arbejdsevne har håb og drømme om at være en del af et fællesskab på en arbejdsplads.

Vi har forskellige grunde til at være havnet i arbejdsløshed. Ledighed kan gøre ondt og den rammer en familie hårdt, når mor, far eller ægtefællen ikke længere går på arbejde som de plejer.

Jeg ved hvad jeg taler om, for jeg har prøvet det selv. Jeg tænker det er vigtigt, at der er en kandidat i Fredericia Byråd, som ved hvad det vil sige at ende på kontanthjælp og være langt væk fra arbejdsmarkedet. Det sker ikke kun for naboen.

Det er vigtigt for mig, at vi forsætter med den grundlæggende tro på, at det enkelte menneske både kan og vil.  

Vi skal i Fredericia Kommune gør alt for at finde hjælpen frem til vores borgere. Vi skal vedblive at kigge os over skulderen og sikre at ALLE nu også kommer med.

Jeg vil fremhæve, at vi i Fredericia kommune gennem de sidste 4 år har tildelt mere end dobbelt så mange fleksjob som tidligere. Flere borgere er kommet i arbejde og yder en indsats som passer til deres arbejdsevne. Nogen skulle skal bare have mere hjælp end andre. Der er ydet en særlig indsats i Fredericia Jobcenter for at få det til at lykkedes.

Der er også afklaret mange flere til førtidspension, som er blevet afsluttet i Fredericia Jobcenter.

Vi har et fantastisk samarbejde med erhvervslivet og Business Fredericia – De har de ledige job til borgerne. I Jobcentret skal de altid kende de ledige ressourcer, så vi altid er klar når erhvervslivet efterspørger arbejdskraften. Det er vi også blevet gode til, og også langt bedre til at opkvalificere og investere i borgerne. De penge som det koster, kommer vi til at sparer i ledighedsydelse i den anden ende.

Vi er ikke i mål med alt – ledigheden i Fredericia er stadig for høj, men jeg har været med til at sætte kursen den rette vej – jeg ønsker at forsætte arbejdet for beskæftigelsen i Fredericia.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv