Kort Nyt

ESTATE: Så nåede priserne på sommerhuse toppen – nu er prisen nedadgående

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Nye tal tyder på, at sommerhusmarkedet har toppet og er på vej ned igen. Men priserne er stadig 4.000 kr. højere nu pr. kvadratmeter end ved pandemiens start i 2020 – det skriver ESTATE i en pressemeddelelse

Sommerhuse er blevet revet væk under især Coronapandemiens første fase, og siden nedlukningen i marts 2020 er priserne stort set kun gået en vej. Men de seneste tal fra Boligsiden.dk tyder på, at den udvikling efter mere end halvandet år er ved at vende. Fra august til september er den gennemsnitlige kvadratmeterpris nemlig faldet med 400 kr., hvilket er det største prisfald siden marts 2020. Kvadratmeterprisen ligger aktuelt på 21.378 kr.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate, som har set nærmere på udviklingen, er den hverken overraskende eller bekymrende.

-Den udvikling, vi har set på sommerhusmarkedet under pandemien, kunne ingen have forudsagt. Salget og prisstigningerne har ikke været set tidligere, men den slags trends må før eller siden ende, og med en kombination af et marked, der er mættet og en forestående vinter, kommer det ikke som en overraskelse, at vi ser et signifikant prisfald nu, ser Thomas Hovgaard, der er Estates presseansvarlige.

Sommerhussælgere skal dog ikke være bekymrede, lyder vurderingen.

-Selvom priserne har taget et større fald, er de stadig historisk høje. Så de fleste sommerhussælgere vil stadig sælge til en pris, der er en del højere end, hvad de i sin tid betalte, da de købte deres sommerhus. Og selvom priserne falder yderligere hen over vinteren, vil priserne stadig ligge pænt over niveauet ved pandemiens start, som var 4.000 kr. lavere pr. kvadratmeter, siger Thomas Hovgaard.

Har man derimod købt sommerhus i 2020, og har man fortrudt allerede, vil han ikke afvise, at det kan blive uden værdistigning.

-Det varierer meget fra sommerhusområde til sommerhusområde, hvordan efterspørgslen er og udvikler sig, så er man i tvivl, er det vores bedste råd, at man taler med de lokale eksperter, ejendomsmæglerne om, hvilke muligheder man har, hvis man ikke længere får brugt sit sommerhus, siger Thomas Hovgaard.