LOKALSPORT

Erritsø rugby slår Aalborg i en nervepirrende kamp

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Erritsø rugby besejrede lørdag eftermiddag Aalborg rugby klub  Lynet med 15-10 efter en hård og nervepirrende kamp I det nordjyske.

I den intense kamp viste hele Erritsø tuppen stor klasse. Men især to af holdets profiler skinnede igennem : det var stolpen Jimmi Hede, som stod for to af dagen scoringer , og flankeren Tobias Mulvad, som stod for en af de tre scoringer.

Begge spillere var en del af en yderst velfungerende Erritsø klynge, som formåede at dominere i kampen.

Aalborg kom bedst fra start

Det var Aalborg, som åbnet ballet, da de kort efter opspark udnyttet en fosvarsfejl hos Erritsø og bragte sig foran 5-0. Det var overraskende.

Erritsø formåede dog at holde godt på bolden og få spillet presset ned på Aalborg banehalvdel hvor Erritsø i en lang periode dominerede spillet. En hård vind svært gjorde pasningsspillet svært, og Erritsø formåede at spille tæt og holde bolden inde i egne række. Erritsø opbyggede herved et godt og højt pres, og Erritsøs klyngespillere bragt bolden frem på banen i små tålmodige ryk. Taktikken virkede, og Jimmi Hede kunne kort tid efter trykke den ovale bold på scoringslinjen til udligning. Aalborg havde svært ved at finde et modsvar til det taktik som Erritsø brugte.

Det uafgjorte resultat holdt til halvleg

Pa ny viste Aalborg deres styrke og vilje da de bragte sig igen foran kort tid inde i anden halvleg. Kampen forblev tæt, hårdt og spændende resten af kampen, hvor Erritsø kæmpede hårdt for udligning.

Stærk modsvar fra hård arbejdende Erritsø

Efter et stykke tid fik Erritsø etableret et modsvar. b. Erritsø forsatte med at spille bold tæt indenfor egne række, og Erritsø klyngen vandt stille og roligt terræn ved at bære bolden fremad nyk for nyk. Aalborg havde det svært ved at forsvare sig og det lykkes på ny Erritsøs Jimmi Hede at presse bolden over scorings linjen til reducere til10-10.

17857996_10212627748194344_208520827_n[1]
Efter udligning forsatte Erritsøs klynge  med at dominere. Kort tid efter op sparket var Erritsø igen nede ved Aalborgs forsvars linje , hor de pressede hårdt på for at bringe sig foran og forløsningen kom: Erritsø- profilen Thomas Mulvad scorede og bragte Erritsø i front.

Kampen var på igen måde afgjort endnu og i kampens døende minutter lagde Aalborg et enormt pres på Erritsø, forsvarede sig med næb og klør. Det lykkes Erritsø at holde Aalborg fra scoring, og kampen endte 15-10.Erritsø kunne derved indløse forårs sæsonens første sejr.

Aalborg fik bonus point ude af kampen, idet de scoret lige precis nok point som de skal indenfor den spillets regler.

Holdets spillende træner Jan Nielsen udtalte efter kampen, ” Det er dejligt at vinde. Klyngen gør det de skal og dominere kampen. En god game plan. Vores kæde kommer rigtig hurtig oppe og stoppe Aalborgs muligheder. Det er lidt skuffende at vi ikke få flere scoringer og point trods vores dominans.  Det er et godt resultat trods de afbud vi har fået. Pilen peger op ad og det tager vi med hjem.  Stor ros til hele holdet.

Try scorer: Erritsø: Jimmy Hede 10, Tobias Mulvad 5.