LOKALSPORT

Erritsø Rugby indbyder til Åbent Hus lørdag, hvor 300 rugbyspillere afvikler Børne- og Ungestævne

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Med kort varsel er det store stævne flyttet fra Aarhus til Erritsø, hvor børne- og ungestævne afvikles afvikles i Dansk Rugby Unions regi

Når vores lokale rugbyklub afvikler det store stævne med 300 deltagere, afholdes der samtidig Åbent Hus for alle der vil se rugby, eller lærer mere om sporten og den lokale klub.

DM-stævnet starter kl. 11 og slutter ved 15-tiden. Der er fri entré og alt afvikles på Snaremosevej 67, Erritsø.

Dansk Rugby Union står som arrangør og der spilles rugby i rækkerne U8, U10, U12, U14 og U16. Erritsø stiller med hold i U8, U12 og U16. 

”Den er kun en uge siden, vi blev bedt om at overtage værtskabet for dette stævne. Jeg er utroligt stolt over, hvor hurtigt vores medlemmer har fået alt forberedt”, udtaler formand Allan Pertti Frandsen., og forsætter, ”Det er lige fra forældres kagebagning til EICs booking af omklædning til kommunens opkridtning af alle baner. Det siger meget om den frivillighed, vi står for som idrætsforening og fællesskab. Og det siger alt om den enorme interesse og opbakning, vi oplever fra vores omverden”.

Rugbyklubben i Erritsø udmærker sig ved, at U16 holdet vandt DM guld sidste år, og dermed er Danmarksmestre. Det er en titel de sammen med trænere forsvarer indædt i år, og meget skal gå galt hvis de ikke bliver Danmarksmestre i 2023.

I udlandet er rugby en stor sport, men er selv efter mange år i Danmark ikke helt så kendt. Det bliver der mulighed for at ændre på i morgen, når der er åbent hus, og alle kan se spillere på banen fra 8 til 16 år.

Ud over åbent hus arbejder Erritsø Rugby for et større kendskab til sporten. Senest er der startet rugby-fitness for kvinder, og klubben har haft besøg af skoleklasser der lærte om sporten, der ofte kaldes en sport for gentlemen. På banen er der hårde tacklinger, men når kampen er slut er alle venner, der kan spise en grillpølse eller drikke en sodavand eller øl sammen, og tale om de særlige finesser ved rugby-sporten.

I forlængelse af åbent hus vises der rugby på storskærm: ”I Frankrig dyster 20 herrehold om VM-trofæet, og slutrunden er kun en uge gammel. Vi skal følge Samoa vs Chile, Wales v Portugal og Irland v Tonga. Maden er gratis og drikkevarer fås til lave priser. Det bliver en stor rugbylørdag i Erritsø”, lover formand Pertti Frandsen