LOKALSPORT

Erritsø Rugby gav danske mestre kamp til stregen

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Lørdag den 28. maj 2017 drog Erritsø Rugby til Aarhus for at spille en vigtig topkamp mod de forsvarende danske mestre fra Aarhus Rugbyklub. Favoritterne fra Aarhus vandt i en intens kamp, der dog kunne have gået begge veje.

Erritsø Rugbys førstehold gæstede i lørdags ARK-Park i Viby, hvor de forsvarende danske mestre fra Aarhus Rugbyklub tog imod i høj solskin og med mange fremmødte tilskuere.

Aarhus Rugbyklub, der var klare favoritter til dagens opgør, vandt kampen og cementerede deres solide føring i landets 1. division, vest. Dog leverede Erritsø Rugby en solid præstation i Viby, og i lange facetter af kampen var det ikke til at sige, hvem der ville ende med at trække sig sejrsrigt ud efter dommerens slutfløjt.

– Begge hold spillede en rigtig god kamp. Aarhus fik en fortjent sejr, men vi steppede igen vores game helt vildt meget op! Lyder det fra Erritsøs man-of-the-match, Christoffer Ki Winstrøm, der som klyngehalf leverede en super indsats i den tætte kamp.

En tæt kamp
Kampen var nærmest lige blevet sparket i gang, da Aarhus fik tilkendt et straffe, som de sikkert sparkede igennem målstolperne til 3-0. Der gik dog ikke mange minutter, før Erritsøs skarpe playmaker Pavel Zemskiy tryllede sig igennem Aarhus forsvar og på fornem vis spillede den lynhurtige fullback George Melgaard fri. George kunne uden besvær bringe Erritsø i front med 3-5. Scoringen blev konverteret af Jens Vissing til stillingen 3-7.
Den stilling holdt længe, før Aarhus efter et smart spark over Erritsøs forsvarslinje kunne hente bolden og score til 8-7. Kort efter bragte Aarhus sig yderligere foran til stillingen 11-7. Og kort før pausen reducerede Erritsøs Jens Vissing efter et straffe til stillingen 11-10.

Tættere på de forsvarende mestre kom Erritsø dog ikke. Kort efter pausen scorede og konverterede Aarhus, og bragte sig dermed i front med 18-10. I resten af kampen bølgede spillet frem og tilbage, og Erritsø var flere gange helt nede ved Aarhus scoringslinje. Holdet formåede dog ikke at udnytte det pres, de flere gange fik bygget op, og i kampens allersidste angreb udnyttede Aarhus et hul i Erritsøs forsvar, og lukkede kampen med en scoring til slutstillingen 23-10.

En god indsats før den altafgørende kamp
Trods nederlaget mod Aarhus fastholder Erritsø sin plads som nummer to i 1. division, Vest.
Den 24. juni tager Erritsø Rugby imod Aalborg RK Lynet, der lige nu ligger på tredjepladsen i divisionen. Kampen mod Aalborg bliver altafgørende for begge hold, der kæmper om at komme med i efterårets TOP 4, hvor de to bedste hold fra 1. division, vest sammen med de to bedste hold fra 1. division, øst kæmper om det danske rugbymesterskab.

Kampens spiller mod Aarhus, Christoffer Ki Winstrøm, er optimist frem mod opgøret mod Aalborg:
– Det bliver en spændende kamp, hvor vi skal ud at bevise, at vi kan være med blandt de fire bedste hold i dansk rugby! siger han.