LOKALSPORT

Erritsø GIF Rugby står over for udfordrende tysk prøve på lørdag i Erritsø

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Ny turneringsstruktur lover spænding i dansk rugby, og der lægges ud med en stær modstander i en træningskamp

I takt med en opdateret turneringsstruktur i dansk herrerugby, ser Erritsø GIF Rugby frem til en sæson, hvor drømmen om DM-medaljer synes nærmere end nogensinde. Med kun fire afgørende kampe på programmet i regionalspillet, intensiveres kampen om en plads i DM-slutspillet.

Vejen til medaljerne
Den nye struktur indebærer, at holdene vest for Storebælt skal kæmpe i fire indbyrdes kampe for at sikre sig en af de to billetter til DM-slutspillet. Erritsø GIF Rugby, som ikke har været blandt de førende i seks år, ser en gylden mulighed for at vende tilbage til toppen af dansk rugby. Klubben fokuserer på talentudvikling og styrkelse af det frivillige arbejde som nøglen til succes.

Erritsø GIF Rugby (i rødt, blåt og grønt) er klar til lørdag at tage imod tyske HRC. Fotoet er fra en kamp på hjemmebane i 2023. Foto: DanmarkC TV.

Tysk modstand skal teste formen
Som en del af forberedelserne til den kommende sæson, har Erritsø valgt at måle kræfter med Hamburger Rugby-Club i en træningskamp. De to hold, der har en historik af tætte opgør, mødes denne gang på hjemmebane i Erritsø. Cheftræner Steve Atkins ser kampen som en vigtig lejlighed til at teste holdets kampform og integrere nye talenter.

Forventningerne er ret enkle,” udtaler Steve Atkins. “Nemlig at få gutterne til at arbejde på deres kampfitness forud for en spændende sæson. Vi vil arbejde hårdt på at opnå gode resultater.”

Med fokus på udvikling frem for resultatet i den kommende træningskamp, signalerer Erritsø GIF Rugby en klar intention om at gøre 2024 til et år, hvor klubben igen kan gøre sig gældende i toppen af dansk rugby.

Kickoff
Er lørdag den 24. februar 2024 kl. 14.00 på hele Fredericias rugbystadion, Snaremosevej 67, Erritsø!

Kampopslag fra Erritsø Rugby.