Home FREDERICIA Enig socialdemokratisk byrådsgruppe peger på Steen Wrist som ny borgmester
Enig socialdemokratisk byrådsgruppe peger på Steen Wrist som ny borgmester

Enig socialdemokratisk byrådsgruppe peger på Steen Wrist som ny borgmester

0

Efter borgmester Jacob Bjerregaard tirsdag 8. december annoncerede sin afgang med udgangen af januar 2021, har en enig socialdemokratisk byrådsgruppe nu peget på Steen Wrist som ny borgmester. 

Steen Wrist har den samlede byrådsgruppe og partiforenings opbakning, når han i dag takker ja til opgaven som ny borgmester i Fredericia frem mod næste kommunalvalg. 

-Jeg har haft brug for tid til at overveje det nøje i samråd med min kone. Planen var egentlig, at jeg i dag i ro og mag skulle fejre min 40 års fødselsdag, men det blev en noget anden dag, end vi havde forventet.

Nu venter en række opgaver for den kommende borgmester.

– Vi har i byrådet sat gang i en rivende udvikling af Fredericia på mange fronter, og der er mange opgaver at løse endnu. Derfor glæder jeg mig til min nye opgave, hvor jeg med vores fælles ambitiøse budget som grundlag, skal finde gode brede løsninger i samarbejde med det øvrige byråd. Et samarbejde, som Fredericia er kendt for og skal være stolte af. Det glæder jeg mig til at føre videre, udtaler Steen Wrist.

Fra 1. februar 2021 flytter Steen Wrist ind på borgmesterkontoret på rådhuset. Det betyder samtidigt et farvel til jobbet i Fagforbundet 3F. 

Han er født og opvokset på Vestkysten med en baggrund i transportbranchen og fiskeriet. I 2005 flyttede han til Fredericia – et valg han aldrig har fortrudt: 

– Fredericia kan noget ganske særligt med fællesskaber. Om det er fællesskabet, som mine børn tager del i i skolen eller til spejder, så deler vi sejrene, når det går godt for byen. Men også i vores almindelige omgang med hinanden, som når vi mødes i aktive lokalsamfund, er jeg både stolt og glad for at være en del af netop Fredericias stærke fællesskaber. 

Steen Wrist glæder sig til at tage over i Fredericia efter Jacob Bjerregaard, der efterlader roret i en tid, hvor kommunen er inde i en positiv udvikling.

– Jacob har gjort det rigtig godt for Fredericia. Det vil jeg også gøre alt for. Jeg er min egen og har min egen ledelsesstil, hvor samarbejdet med min by og mit byråd er helt centralt. Løsningerne er vi fælles om, og det er med den tilgang, jeg tiltræder hvervet som borgmester. 

Privat er Steen gift med Berit og har tre børn. Han har i indeværende byrådsperiode været formand for By- og Planudvalget og kommunalpolitisk ordfører