Kort Nyt

Enhedslisten Fredericia støtter kvinders kamp med donation

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia-afdelingen af Enhedslisten donerer 1000 kr. til Qnet for at hjælpe kvinder udsat for vold

Enhedslisten i Fredericia har i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts valgt at yde en donation på 1000 kr. til Røde Kors-projektet Qnet, et nyt initiativ dedikeret til at støtte kvinder og deres børn, som har været udsat for vold.

Det oplyses der i en pressemeddelelse.

– Der var fuld enighed om at donationen i år skulle gives til dette nye tilbud i Fredericia. Vi vil rigtig gerne være med til at skabe lidt opmærksomhed og udbrede kendskabet til Qnet, samt give dem nogle midler der kan være med til at hjælpe med at komme godt i gang med deres aktiviteter, lyder det fra Maria Sloth, kontaktperson for Enhedslisten Fredericia.

Støtte til at finde fodfæste igen efter vold

Qnet tilbyder netværk, støtte og trygge rammer for kvinder og deres børn, der søger at finde fodfæste i livet efter et voldeligt forhold. Tilbuddet skaber mulighed for at møde andre i lignende situationer og bygger på frivillighedens kraft.

– Det kan være vanskeligt at finde fodfæste i livet igen efter et brud med et voldeligt forhold. Qnet skaber netværk, ro og trygge rammer for kvinder, der enten har boet på krisecenter eller er kommet ud af volden på anden måde og spiller derfor en helt afgørende rolle for mange kvinder og deres børn. Det er et formål vi meget gerne vil støtte, fortæller Cecilie Roed Schultz, byrådsmedlem for Enhedslisten Fredericia.

Drevet af frivillige, matcher Qnet kvinder med kvindelige frivillige fra Røde Kors, der mødes regelmæssigt for at udveksle erfaringer og give praktisk hjælp.

– I Enhedslisten vil vi gerne være med til at styrke gode, fælles oplevelser og hjælpe kvinder der har oplevet vold. Det var en rigtig godt oplevelse at kontakte Røde Kors og tilbyde vores donation til Qnet. Det giver bare rigtig meget mening at være aktiv i politik, når vi kan være med til at påvirke vores lokalsamfund på den her måde, udtaler Amanda Krægpøth, der har faciliteret kontakten til Qnet.