Kort Nyt

Energiselskab indvier deres nye el-ladestander til tung transport i Taulov

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Energiselskabet OK er klar med sin første el-ladestander til den tunge transport

El-ladestanderen befinder sig på Europavej i Taulov og udgør en ud af seks planlagte placeringer.

I september løftede OK sløret for sine elektriske ambitioner til den tunge transport. Nu har OK netop indviet første el-ladestander til opladning af lastbiler, busser og varevogne i Taulov sydvest for Fredericia, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– I dag fik vi markeret OK’s tilstedeværelse på markedet for opladning til den tunge transport, og jeg er enormt stolt over, at vi er nået hertil, og at vi snart er klar med yderligere fem placeringer, siger Henrik Dehn, der er ansvarlig for e-mobilitet til den tunge transport i OK, og fortsætter:

– Med åbningen i Taulov og de efterfølgende fem placeringer viser vi, at OK er med kunderne hele vejen i den grønne omstilling. I OK er vi i fuld gang med udrulningen af el-ladestandere til person- og varebiler, og nu er turen kommet til den tunge transport, fortæller Henrik Dehn i pressemeddelelsen.

På billedet ses den nye el-ladestander i Taulov. Foto: OK

Til indvielsen havde OK inviteret Ancotrans til at foretage den første opladning med en af deres nye el-lastbiler. I den forbindelse satte Hans Kristian Rasmussen et par ord på, hvad det betyder for ham som chauffør:

– Vores nye el-lastbiler har en rækkevidde på cirka 350 kilometer pr. opladning – alt afhængigt af den aktuelle belastning, altså hvor tung bilen er. Og typisk kører vi omkring 500-600 kilometer om dagen, så vi har et behov for at oplade undervejs. Det er derfor afgørende, at der er offentlige ladestandere til rådighed, og samtidig er det også vigtigt for os ikke at bruge for meget tid på at lede efter dem, siger Hans Kristian Rasmussen, der er chauffør hos Ancotrans i pressemeddelelsen.

– Jo tættere og mere centralt el-ladestanderne er placeret, desto nemmere er det at få opladningen til at passe ind i vores køremønstre. El-ladestanderen i Taulov er for eksempel rigtig godt placeret. Den ligger centralt med motorvejen lige i nærheden, og vi kommer ofte forbi, tilføjer han.

Fakta om el-ladestanderen

  • Den nye el-ladestander har to CCS-udtag og kan forsyne to større el-køretøjer og har en samlet ladeeffekt på op til 300 kW.
  • Ladeløsningen er desuden installeret og projekteret i tæt samarbejde med GodEnergi, der har stor erfaring med el-ladestandere.
  • Der etableres også el-ladestandere i Køge, Korsør, Taastrup, Randers og Aarhus. De forventes at være i drift inden udgangen af 2024.