FREDERICIA

Energinet udvider sit hovedsæde i Erritsø med cirka 900 kontorpladser

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Hovedentreprenør valgt – Energinet udvider på Tonne Kjærsvej

Energinet har valgt projektet, der skal give plads til det stigende antal ansatte, som løser de store opgaver med grøn omstilling af energisystemerne. Valget faldt på et projekt med NCC som totalentreprenør og med C.F. Møller Architects og Artelia som leverandør af koncept og tegninger.

Der har længe været brug for mere plads i Energinets hovedsæde i Erritsø ved Fredericia. Opgaverne med grøn omstilling af energisystemerne og udbygning af infrastrukturen bliver flere og større – og antallet af medarbejdere vokser, oplyses det i en pressemeddelelse.

Atriet, som bliver samlingspunktet for den nye bygning. Visualisering: C.F. Møller Architechts

Derfor skal domicilet i Fredericia udvides til mere end det dobbelte, og nu er det besluttet, hvem der skal stå for byggeriet. Blandt tre rigtig gode kandidater, som var med i opløbet, er valget faldet på et projekt med NCC som totalentreprenør og med C.F. Møller Architects og Artelia som leverandør af koncept og tegninger. Det var en samlet vurdering på pris, arkitektur, teknik og bæredygtighed, som i sidste ende afgjorde udfaldet.

Byggeriet er tegnet med udgangspunkt i ca. 900 kontorarbejdspladser og i samme åbne design som det nuværende domicil med et atrium som samlende sted med kantine og udgang til lukkede gårdhaver og møbleret terrasse.

– Vi glæder os til at rykke ind i et ansvarligt byggeri, hvor bæredygtighed kan måles og mærkes i hverdagen, og hvor der er lys og luft og et inspirerende arbejdsmiljø. Og ikke mindst glæder vi os til at få plads nok til vores voksende skare af dygtige medarbejdere, som skal bidrage til, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling, siger Marianne Hansen, medlem af bedømmelsesudvalget og direktør for Koncernøkonomi og Business Support i Energinet i pressemeddelelsen.

Byggeriet omfatter uderum med lukkede gårdhaver, der inviterer til at blive brugt i løbet af arbejdsdagen. Visualisering: C.F. Møller Architechts

Det nye byggeri forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2026.

BYGGET TIL 450

  • Energinets hovedbygning i Erritsø, som blev indviet i 2008, var oprindeligt bygget til at huse 450 ansatte. I 2016 blev der bygget endnu en kontorbygning ved siden af.
  • Pr. 1. december 2023 er der 2224 ansatte i Energinet, heraf 1667 med primær tilknytning til hovedsædet i Erritsø.