DanmarkC TV

Home Kultur En rocklegende besøger Fredericia
En rocklegende besøger Fredericia

En rocklegende besøger Fredericia

0

En rocklegende besøger Fredericia

 

Joe Lynn Turner giver koncert i Det Bruunske Pakhus lørdag den 1. oktober kl 21.00

 

Er du klar til at skråle med på Rainbow, Deep Purple, Yngwie Malmsteen og en masse andet godt fra legendariske Joe Lynn Turner’s eget bagkatalog? En af rockens helt store sangere kommer nemlig til Danmark, og han gæster Det Bruunske Pakhus! Det sker lørdag d. 1. oktober kl. 21.

 

I en karriere, der rækker over næsten 40 år og omfatter medvirken på mere end 60 albums, er Joe Lynn Turner fortsat et af rockens mest markante, sjælfulde og udtryksfulde vokalister. Joe Lynn Turner er født 2. August 1951 i Hackensack, New Jersey (USA). Han spillede harmonika som barn, voksede op med en påskønnelse for klassiske Rhythm og Blues (R & B) og blev en dygtig guitarist i hans tidlige teenageår.

 

I 1976 opnåede JLT sin første smag af national succes med Fandango, et band beskrevet som en elektrisk blanding af R&B, pop, country, jazz og melodisk rock. Turner sang og spillede guitar på alle bandets fire album. Fandango turnerede med kunstnere som The Allman Brothers, The Marshall Tucker Band, The Beach Boys og Billy Joel. Efter Fandango’s opløsning, spillede skæbnen Turner et puds. JLT modtog et telefonopkald fra den legendariske guitarist, Ritchie Blackmore. Turners arbejde med Fandango afstedkom en audition og Blackmore var så imponeret, at han straks hyrede Joe i Rainbow, et band, han dannede, efter han forlod Deep Purple. Ironisk nok, befandt JLT sig nu selv som frontmand i et band med to af idolerne fra Deep Purple: Blackmore og Roger Glover.

 

Rainbow, som var populære i Europa og Japan, havde ikke vundet det samme niveau af berømthed i USA. Det var Turners bidrag, der hjalp gruppen til et nyt højt niveau af succes. Adskillelige JLT-skrevne album-tracks nåede Top 20 placeringer på rock-radioer verden over. “Stone Cold” var Rainbows første Top 40 pop radio hit og bandets innovative videoer var i kraftig airplay rotation på MTV. Turner co-skrev og/eller sang på Rainbow singler, der definerede den melodiske rockgenre: “I Surrender”, “Can’t Happen Here”, “Jealous Lover”, “Dead Alley driver”, “Street of Dreams” og ” Can’t Let You Go”. Sidenhen medvirkede JLT på et enkelt Deep Purple album (Slaves & Master ), ligesom Turner har udgivet en stribe fremragende solo albums plus spillet i duo Hughes Turner Project.

 

Det er således et verdensnavn, som gæster Det Bruunske Pakhus denne lørdag sammen med supportnavnet Georg Gakis.

 

Billetter til koncerten kan købes på bruunskepakhus.billetten.dk, samt i Det Bruunske Pakhus.