FREDERICIA

En naturmaler og skulptør kommer til byen.

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

En naturmaler og skulptør kommer til byen.

billed22Nærmere betegnet tales her om kunstneren Morten Skovmand, som Fredericia Kunstforening er stolt over at præsentere, og for hvem nok bedst er kendt for sine forenklede naturmalerier og akrylskulpturer.

Naturiagttagelsen er fundamentet i Morten Skovmands billedverden, hvor den omgivende natur ofte er udgangspunktet og gengives med kraftige strøg og forenklede former, i hvilke lysets rolle er væsentlig. I en del år arbejdede Morten Skovmand fortrinsvis med akrylskulpturer, hvis lysspil på samme måde optog ham. Siden er han vendt tilbage til maleriet, stadig med naturen og dens farver som motiv. Det detaljerede helhedsbillede fravælges til fordel for et koncentrat af den sansede natur.

For at nå ind til det væsentlige sorterer Morten Skovmand i det han ser og omdanner det åbne landskab til næsten abstrakte kompositioner af form og farve, som virker desto mere dragende i deres kraftfulde enkelthed.

 

Morten Skovmand er uddannet fra Det kgl. danske Kunstakademi, iøvrigt i fornemt selskab med bl.a. Niels Lergaard, Egill Jacobsen og Richard Mortensen

 

Morten Skovmand debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling, hvorefter udstillinger fulgte på bl.a. Sommerudstillingen, Kunstnernes Efterårsudstilling, Charlottenborgs Efterårsudstilling og Kunstnernes Påskeudstilling for blot at nævnte nogle.

 

Udover at have adskillige udstillinger på diverse kunstmuseer i ind-og udland bag sig, kan Morten Skovmand også lægge navn til flere udsmykningsopgaver.

 

Morten Skovmands værker udstilles i Kulturcenter Kongensgade 111 i Fredericia, hvor der er fernisering fredag den 31. oktober 2014 kl. 17.00. Alle er velkomne.

Udstillingen kan ses frem til og med søndag den 9. november 2014