FREDERICIA

Elbohallen i Taulov fejrede 50 års fødselsdag

Elbohallen i Taulov fyldte 2. januar 2016 – 50 år. Fredag d. 29. januar blev det fejret for børn og voksne i alle aldre

Skærmbillede 2016-01-30 kl. 22.10.55Tilbage i 1966 blev den første idrætshal i Taulov indviet. Forud for indvielsen ligger en spændende historie om uvenskab mellem bysamfund, samarbejde idrætsklubber imellem, og et socialt fællesskab der blev skabt af “Det fælles tredje”.

For mange år siden, vær der en uvenlig tone mellem fiskerne skærbæk og Taulov-bønnerne. Ofte endte uenigheder med slagsmål parterne imellem, efter natlige drukfester på den lokale kro. Sådan havde det jo altid været, så ingen bed længere mærke til de jævnlige slåskampe, foran Kryb-i-ly kro.

Skærmbillede 2016-01-30 kl. 22.13.43I 1964 opstod der et ønske fra sports og idrætsforeningerne i de to byer, om at få en idrætshal i området, så det var muligt at udøve sports og idrætsaktiviteter i vinterhalvåret.

Dette ønske blev startskudet til en forsoning mellem de to sider ad Kolding Landevej.

Det store ønske om indendøres idrætsfaciliteter, fik borgere fra Skærbæk og Taulov til at arbejde sammen, og d. 2. januar 1966 kunne byerne i fællesskab indvie den nye fælles idrætshal i Taulov, der blev døbt Elbohallen.

Med de bare næver og et utal af have-trillebører, lykkedes det de mange Taulov-bønner og skærbæk-fiskere, at bygge en stor og flot idrætshal i fællesskab – et fællesskab der bragte forsoning de to byer imellem.

Skærmbillede 2016-01-30 kl. 22.11.56Siden 60érne er der sket meget i – og med Elbohallen. I 70érne fik hallen tilbygget et cafeteria og omklædningsfaciliteter, og i 80érne var presset på træningstiderne så stort, at Fredericia kommune bevilligede lån til Elbohallen, således der kunne bygges endnu en hal, til stor glæde for borgerne og foreningslivet.

Skærmbillede 2016-01-30 kl. 19.45.34

Elbohallen havde 50 års fødselsdag d. 2. januar 2016, og fredag d. 29. januar blev fødselsdagen fejret med manér. Med en palette af underholdning for børn og voksne i alle aldre, blev Elbohallens 50-årige historie fejret efter alle kunstens regler.

Fredericias Borgmester - Jacob Bjerregaard roste de mange frivillige, i sin flotte tale
Fredericias Borgmester – Jacob Bjerregaard roste de mange frivillige, i sin flotte tale

Hele dagen igennem, var der taler og lykønskninger i Elbohallens hal 1, og i hal 2 var der linet op til underholdning på den opstillede scene. Elbohallens forretningsudvalg havde allieret sig med “Kalle” fra DR´s Ramasjang, og det var noget der faldt i god jord. Mange hundrede børn fik sig en skøn times underholdning med den kendte børne-tv vært og flere af dem nåede at møde deres idol “Kalle” og blive fotograferet sammen med ham.

Imens fortsatte receptionen med skøn pianomusik, taler og lækkert tagselvbord  i hal 1.

Skærmbillede 2016-01-30 kl. 19.46.18

Senere samme eftermiddag optrådte sangstjernen “Aland”, der er kendt fra TV2´s seermagnet – Voice junior. Aland optrådte sammen med sine lærere fra den skole han går på. Også ved denne koncert sad børn og voksne og rokkede med til de kendte sange.

Elbohallens historie er helt unik. Historien om hvordan man forenede to bysamfund, der bekrigede hinanden – og samtidig skabte et socialt samlingssted, er en rigtig spændende fortælling.

Tirsdag kan du på DanmarkC TV se et længere program omkring Elbohallens historie. Se med og oplev hvordan det lykkedes, at forene de to rivaliserende bysamfund.

Programmet sendes Tirsdag d. 2. februar 2016 kl. 16.30 og 23.00 – Efter lokalnyhederne