Læserdebat

Efterlysning, det haster!

Læserdebat af : Connie Maybrith Jørgensen, Spidskandidat for SF , Havepladsvej 142, Fredericia

Efterlysning af ansvarlighed, – SF savner stadig at det siddende  Byråd påtager sig ansvaret for de skandalesager, som stadig tynger byen og byens borgere. Det handler specifikt om Teatrets konkurs og det seneste skud på stammen,  ADP sagen. To alvorlige sager, hvor resultaterne af de meget dyre advokatundersøgelser som befolkningen financiere ikke umiddelbart kan offentliggøres. Det er både tanke vækkende og bekymrende når Fredericia Kommunes advokatfirma indleder undersøgelserne af ADP med at indgå en fortrolighedsaftale, som forhindrer befolkningen i få tilstrækkelig indsigt sagen. Hvorfor i al verden godtager Byrådet sådan en obstruktion?

Har man overhovedet styr på, hvordan advokatfirmaet arbejder med opgaverne og hvad der er indeholdt i de fakturaer som kommunen betaler? Der er en eller flere top medarbejdere i ADP som har misbrugt deres stilling til personlig økonomisk vinding  – det er ikke blot kritisabelt, det er kriminelt! Kriminalitet skal som bekendt meldes til politiet. Den daværende direktør for ADP blev frem for at blive draget til ansvar sendt afsted med et gyldent million håndtryk. Både Venstre og Socialdemokratiet havde bestyrelsesposter i ADP på det tidspunkt, hvor ulovlighederne fandt sted. De har vidst, hvad der foregik og de må have været med til at godkende direktørens fratrædelsesaftale? Hvad er forklaringen at fratrædelsen blev accepteret?

Hvad er forklaringen på at Venstres og Socialdemokratiets bestyrelsesmedlemmer ikke  reagerede da Fredericia Teater var på vej til at gå konkurs? 

Desværre tyder den nuværende situation på en alarmerende mangel på vilje fra de siddende Byrådsmedlemmer til for alvor at forpligte sig til den åbenhed, som er forudsætningen for at forebygge at lignende sager dukker op igen. Der er brug for ny politisk kultur som borgerne kan have tillid til. Kom nu ud af busken – vil i tage ansvar for det der er sket og vil i være med til at hindre at sagerne gentager sig? 

SF har bidt sig fast, vi vil insistere på at både Teater sagen og ADP sagen bliver ordentligt belyst for offentligheden – der skal ikke fejes noget under gulvtæppet.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv