FREDERICIA

Efter demonstration: Udvalg gik imod forvaltningens indstilling

Demonstrationen før Senior og Socialudvalgets møde i går påvirkede udvalgsmedlemmerne. 

Udvalget fulgte ikke forvaltningens indstilling, om nedlæggelse af boenheden og den afgiftningsmodel som foregår i et lejet sommerhus. Det oplyser byrådsmedlem Cecilie Roed (ENH) på Facebook.

Dermed gentager historien fra 2014 sig, idet det også dengang var under overvejelse, om disse to led i misbrugsbehandlingen skulle ophøre. I 2014 demonstrerede Værestedet Solstrålens brugere også med succes.

Nu kan misbrugere se frem til, at afrusningen stadig vil foregå væk fra Fredericia, og sammen med fagligt uddannede misbrugsbehandlere, og stoffri misbrugere, der deler deres erfaring, styrke og håb.

Boenheden sikrer, at efter afgiftning i et sommerhus, er der sikret en bolig. Det er særlig værdifuldt for de der ikke har en bolig, eller en egnet bolig. Blandt misbrugere er der ofte tale om det der kaldes sofasurfing. I boenheden, der fysisk er placeret på 1. salen over Misbrugscentret i Vendersgade, sker tilvænningen til et normalt liv, og bl.a. trænes beboerne i daglige rutiner, støtter og motiverer hinanden.