FREDERICIA

DYK NED I LOKALHISTORIEN

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

På Arkivernes Dag kan du dykke ned i Lokalhistorien og måske blive klogere på din egen historie

På Arkivernes Dag lørdag den 8. november vil der være åbent hus på lokalarkiver over hele Danmark. Det gælder også Lokalhistorisk Arkiv i Fredericia, som holder åbent hus fra kl. 10 til kl. 16, hvor du kan stikke næsen indenfor og snuse til arkivatmosfæren og de mange muligheder for at dyrke lokalhistorien og måske din egen slægts historie. Du kan også få vejledning i, hvordan du kan bruge arkivets samlinger og materialer.

Trekantområdets Slægtshistoriske Forening og Militærhistorisk Forening deltager ligesom sidste år også i Arkivernes Dag. Slægtshistorisk Forening har arrangeret en plancheudstilling, og medlemmer af foreningens bestyrelse er der hele dagen for at hjælpe dig med at komme i gang med slægtsforskning og give gode tips. Medlemmer af Militærhistorisk Forening udstiller genstande fra deres private samlinger og vil også øse ud af deres store viden og erfaring.

Gør et bogkup

Som prikken over i’et kan du gøre et bogkup, da Lokalhistorisk Forlag på Arkivernes Dag sælger en del af sine udgivelser til favørpris.

I år vises også gamle Fredericiafilm, blandt andet to film om Fredericia fra 1920’erne.

Vi glæder os til at se jer på Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og omegn, Frederik III’s Vej 6, Fredericia.