FREDERICIA

H.M. Dronning Margrethe deltager i 175-års jubilæet for Slaget ved Fredericia

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

H.M. Dronning Margrethe deltager i fejringen af 175-års jubilæet for Udfaldet fra Fredericia, der finder sted den 6. juli 2024.

Hvert år i juli markeres Fredericias særlige rolle som fæstningsby til Fæstningsdagene i Fredericia. Men i år bliver noget ganske særligt, for i 2024 markeres 175-års jubilæet for Slaget ved Fredericia 6. juli 1849. Det flotte jubilæum er med deltagelse af H.M. Dronning Margrethe, det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse til eftermiddag.

H.M. Dronning Margrethes deltagelse

– Det er med stor ære og glæde, at vi ser frem til H.M. Dronning Margrethes besøg den 6. juli i år. Det er en helt enestående 6. juli-tradition fortsætter. Siden 1949 har H.M. Dronning Margrethe deltaget i 100-års jubilæet, 125-års jubilæet, 150-års jubilæet og nu i 175-års jubilæet for udfaldet fra Fredericia i 1849. Det er vi dybt taknemmelige for, udtaler formanden for 6. juli Komiteen Erik Schwensen.

Dronning Margrethes program for dagen inkluderer deltagelse i Mindegudstjenesten i Sct. Michaelis Kirke og overværelse af processionen, der går i gang fra Meldahls Rådhus. Derudover vil der være parader, optog, musik og andre festlige aktiviteter i byens gader.

En speciel anledning

– Et jubilæumsår er en særlig anledning, og derfor glæder det mig også, at H.M. Dronning Margrethe deltager i fejringen af vores garnisonsby. Historisk er Fredericia knyttet til Kongehuset helt tilbage til 1650, hvor Kong Frederik den 3. grundlagde Fredericia som kongelig fæstningsby. Vi glæder os hver gang repræsentanter fra Kongehuset besøger vores by, siger borgmester Christian Bro.

Fakta om Slaget ved Fredericia

  • Slaget ved Fredericia fandt sted den 6. juli 1849 under den Første Slesvigske Krig.
  • Danske styrker under ledelse af general Bülow besejrede den preussiske hær.
  • Sejren var et afgørende vendepunkt i krigen og bidrog til at sikre Danmarks selvstændighed.
  • Hvert år i juli markeres Udfaldet fra Fredericia med Fæstningsdagene i Fredericia.