Kort Nyt

Drømme, mareridt og den evige kærlighed

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Teaterinstruktør er klar til et stykke med Shakespeare

Når Teater Malstrøm åbner dørene for ‘En Skærsommernats Drøm’ den 7. marts, bliver det med Rune Daugaard, en Shakespeare-veteran, som instruktør. Han fortæller i en pressemeddelelse om de mange overvejelser der ligger bag, når man sætter et sådant teaterstykke op.

Med 15 års erfaring i rygsækken er han klar til at tage publikum med på en rejse gennem kærlighedens forskellige facetter. “Shakespeare er altid relevant,” understreger Rune Daugaard, “fordi han berører grundlæggende menneskelige følelser.”

– Mange er måske skeptiske over for teater med Shakespeare og bange for, at det er for svært. Men efter 10 minutter er man suget ind i det. Det er vigtigt at vi får ordene med, så vi netop får fortalt den her historie. Der er mange rim og jamber, mange smukke sproglige passager. Det skal publikum bare læne sig tilbage og glæde sig over – og blive sprogligt forkælet, siger Rune Daugaard.

Forestillingen fokuserer på kærlighedens mange aspekter, fra uskyldig teenageforelskelse til komplekse ægteskabelige relationer. Rune Daugaard ønsker at skabe en neutral verden, hvor teksten taler til publikum på tværs af tid. “Kærlighed er eviggyldig,” forklarer han, “og det er også det, der gør denne forestilling relevant i dag.”

DanmarkC TV besøgte sidst i November auditionen til teaterstykket ‘En skærskommernats drøm’ – Det kan du se i videoen herunder:

Audition til ‘En Skærsommernats Drøm’ i november 2023. Video: DanmarkC TV

En plads for det upolerede
Rune Daugaard har tidligere sat Shakespeare op i storslåede omgivelser som Ulriksholm Slot, men dette år finder forestillingen sted i Det Bruunske Pakhus’ intime rammer. “Her er frihed til at vælge scenografi, og det skaber nye udfordringer og muligheder,” siger han om skiftet fra slot til pakhus.

Rune Daugaard udforsker også de mørkere aspekter af Shakespeares værk. Han ønsker at udfordre kønsroller og præsentere alferne mere som eventyrvæsener end drømmevæsener, hvilket giver stykket en frisk kant. “Jeg håber, at publikum kan se, at det ikke er en hyggelig drømmeverden,” siger han.

En Skærsommernats Drøm spilles fra d. 7. marts til d. 6. april 2024 i Det Bruunske Pakhus.

Og Rune Daugaard, han ser frem til at møde publikummet. “Så vil jeg stå i døren og sige tak.”