FREDERICIA

Drengene fra Sofie Amaliegaarden genså deres barndomshjem

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

En flok venner mødtes igen og genså deres barndomshjem – de boede alle sammen med deres forældre i Sofie Amaliegaarden da det blev bygget for 74 år siden

I 1952 stod det revolutionerende etagebyggeri Sofie Amaliegaarden i Fredericia klar til indflytning. De flotte nye lejligheder var det rene luksus – de havde nemlig både rindende vand, toilet og bad i lejlighederne, og et fantastisk parkanlæg i den store gård.

I seks af lejlighederne boede de seks venner med deres familier, og sammen skabte de venskaber for livet. Siden 1952 har de mødtes jævnligt, og har delt røverhistorier fra deres barndom – til stor glæde for dem alle.

74 år efter samles de igen ved deres barndomshjem

Fredag den 1. marts mødtes de igen – denne gang foran deres barndomshjem i Sofie Amaliegaarden på Indre Ringvej. Sammen med direktøren for Boli.nu fik de en rundvisning i de nyrenoverede lejligheder, hvor opgangene nu er udstyret med elevator.

DanmarkC TV var med da de seks venner genså de lejligheder de er opvokset i.

Se med på DanmarkC TV lørdag den 2.marts klokken 07:00, 10:00, 13:00, 15:00 og klokken 22:30.

Tv-indslaget kan ligeledes ses her i artiklen fra lørdag morgen klokken 8:00.

Fakta om Sofie Amaliegaarden:

Sofie Amaliegården er en eftertragtet afdeling med 111 boliger. Etagebyggeriet er opført i 1952 og ligger centralt på Indre Ringvej 1-19, tæt på Fredericias levende centrum, banegården, indkøbsmuligheder og voldanlæggets smukke natur.

De seks venner er tilbage ved deres barndomshjem i Sofie Amaliegaarden - Her peger de på hver deres lejlighed