Politiets døgnrapport

Døgnrapporten fredag morgen: To uheld, narko-kørsel og brug af en andens førerkort

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Sydøstjyllands Politi fortæller om en lastbilchauffør der har fået en betinget fængselsdom for brug af tidligere kollegas førerkort

Færdselsuheld
Kl. 6.30 torsdag kørte en kvindelig bilist på 34 år over for rødt i krydset Skærbækvej /Europavej, og ramte en mandlig bilist på 28 år.
Ved uheldet skete der kun materiel skade.

Narko-kørsel
En rutinemæssig standsning af en mandlig bilist på Kolding Landevej i nat kl. 00.50 afslørede, at føreren på 43 var påvirket af euforiserende stoffer.
Han blev anholdt, og taget med til blodprøveudtagning, hvorefter han igen blev løsladt.

Færdselsuheld
Der skete i går kl. 7.40 et uheld i rundkørslen ved Frederik d. III plads.
En 36-årig kvinde kører i rundkørslen, og vil svinge til højre af Nørrebrogade. Her kommer et el-løbehjul, som laver en undvigemanøvre, hvorved hun vælter og slår sig. En tilkaldt ambulance tager den uheldig løbehjulskører med på skadestuen.

Lastbilchauffør får betinget fængselsdom for brug af tidligere kollegas førerkort
En 49-årig mand blev i går den 14. marts dømt ved Retten i Odense for i 25 tilfælde i november og december 2022 at have kørt lastbil på en andens førerkort. Hans eget førerkort var udløbet.
Den 49-årige lastbilchauffør, der kommer fra Aarhus-området, blev den 5. december 2022 standset og kontrolleret ved Middelfart af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd.
Manden erkendte sig skyldig og forklarede, at hans eget førerkort var udløbet. For at undgå at blive fyret brugte han et førerkort fra en tidligere kollega, som havde glemt det i lastbilen.
Lastbilchaufføren blev idømt tre måneders betinget fængsel med vilkår om at udføre 80 timers samfundstjeneste og en ubetinget frakendelse af førerretten i seks måneder til de tunge kategorier.
Han fik også en bøde på 1.000 kroner, fordi han ikke havde sit chaufføruddannelsesbevis med sig.
Den 49-årige udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.