FREDERICIA

DM for guldsmede afvikles i denne weekend i Fredericia

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

EUC Lillebælt lægger topmoderne og helt nye lokaler til, til DM for guldsmede

Det er ganske vist ikke alle landets guldsmede der kan deltage, idet konkurrencen er forbeholdt de guldsmede der er uddannet inden for det seneste år.

Det er til gengæld en ganske svær opgave, de dygtige guldsmede er kastet ud i. Alle grundprincipperne skal være på plads, fortæller en deltager, for ellers er man håbløs fortabt.

Sidst der blev afholdt DM, vandt Vigga Lund. Derfor er det også hende, der har designet opgaven, som dette års deltagere skal kaste sig ud i: En sommerfugl med bevægelige vinger.

Design: Vigga Lund. DM for Guldsmede 2023. Foto: DanmarkC TV.

DM startede fredag eftermiddag, og der kæmpes intenst med det ædle metal, som er sølv. En guldsmed arbejder lige så gerne i sølv som i guld – bare det er et ædelt metal, som DanmarkC TV lærte denne lørdag formiddag.

Det hele skal ikke være arbejde, så derfor er deltagerne også tilbudt overnatning på EUC Lillebælt Skolehjem. Værelserne en ret så fin anmeldelse ved frokostbordet. Både værelserne og fælles lokaler kan de to aftener bruges til fællesskab, erfaringsudveksling og helt almindelig socialt samvær.

DM slutter i søndag kl. 13, hvorefter skuemestrene bedømmer det udførte arbejde, og kl. 14 er der afslutning og overrækkelse af præmier. Det dækker DanmarkC TV naturligvis, lige som der senere vil komme et længere TV indslag om mesterskabet!

Herunder lidt foto fra lørdagen

DM Guldsmede 2023. Foto: DanmarkC TV.
DM Guldsmede 2023. Foto: DanmarkC TV.
DM Guldsmede 2023. Foto: DanmarkC TV.