Kort Nyt

DLG indgår strategisk samarbejde med Dansk Emballage: Vil genanvende mere plast fra landbruget

Mere plast i landbruget skal genanvendes. Derfor har DLG sammen med Dansk Emballage ApS indgået et strategisk samarbejde

Mere plast i landbruget skal genanvendes. Derfor har DLG sammen med Dansk Emballage ApS indgået et strategisk samarbejde, der kvit og frit giver landmanden muligheden for at booke afhentning af sin tomme emballage – til gavn for miljøet.

Snart bliver det muligt for danske landmænd at få afhentet tomme palletanke og plasttromler, som er købt hos DLG. På Dansk Emballages hjemmeside kan landmændene booke afhentning af deres tomme emballage, som sidenhen vaskes og genbruges. Samarbejdet er et bæredygtigt tilbud til de landmænd, som gerne vil af med emballagen på en ansvarlig måde.

COO og medlem af direktionen i DLG, Jesper Pagh, siger:

“I DLG har vi en del af ansvaret for, at den emballage, vi sender ud til kunderne, bliver håndteret på en ordentlig måde. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan offentliggøre dette samarbejde med Dansk Emballage, som har kæmpe erfaring med håndteringen af tom emballage. Desuden har landbruget efterspurgt en løsning på netop denne udfordring. Det leverer vi på nu.”

Dansk Emballage er ejet af Jacob Rosenstand Kunøe og Martin Schack Staffeldt. En virksomhed, der er i rivende udvikling og som tilmed vil være CO2-neutrale i 2022. Også her vækker det nye samarbejde glæde.

CEO i Dansk Emballage, Martin Schack Staffeldt siger:

“Vi ser i øjeblikket en stigende efterspørgsel fra virksomheder, som gerne vil genanvende plast på en ansvarlig måde. Det er helt naturligt, for i 2025 indføres der et udvidet producentansvar for emballageaffald. Derfor er jeg også tilfreds med at vi har indgået en aftale med DLG, med det formål at få genanvendt mere af den plastik, der bliver sendt ud til bedrifterne. Det handler grundlæggende om, at vi skal have nogle ordentlige varer i cirkulation – både til gavn for landbruget og miljøet.”

En bæredygtig løsning til landmanden

Ifølge et EU-direktiv skal 50 procent af alt plastemballage genanvendes senest i 2025. I dag ligger tallet herhjemme på godt 30 procent. Der er dermed et stykke vej til målet, men i DLG er man sikker på, at samarbejdet med Dansk Emballage ApS fører til mere genanvendt plast i fremtiden.

“Jeg er tilfreds med, at vi nu giver landmanden muligheden for at booke afhentning af sine tomme palletanke og plasttromler. I DLG forsøger vi hele tiden at levere løsninger, der gør det lettere for landmanden at træffe det bæredygtige valg. Det er dette samarbejde et meget godt eksempel på,” siger Jesper Pagh.

På Dansk Emballages hjemmeside kan du læse mere om ordningen, som sker uden beregning, såfremt betingelserne overholdes.