FREDERICIA

Digital undervisning i Kongens Portvagt

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Museerne i Fredericia klar med nyindrettede formidlingslokaler i Kongens Portvagt, der bl.a. skal danne ramme om skoletjenestens nye undervisningstilbud

Det bliver elever fra 6. årgang på Erritsø Fællesskole, Afd. Højmosen, der som de første tager de nye lokaler i brug torsdag den 31. marts kl. 9-11. Her skal de afprøve et af de mange nye undervisningstilbud, som skoletjenesten ved Museerne i Fredericia introducerer i løbet af 2016. Fælles for de nye tilbud er, at de tager udgangspunkt i området ved Kongens Port, og at de alle inddrager både bevægelse og digitale værktøjer.

”Vi har tilpasset undervisningsforløbene efter folkeskolens Forenklede Fælles Mål og har søgt at inddrage flere fag og tværgående emner, så det ikke kun er faget historie, der tilgodeses”, siger Rasmus Welling, der er museumsformidler ved skoletjenesten og tilføjer:

”På den måde vil vores nye tilbud ikke kun dække fag som fx natur/teknologi og dansk men også områder som udeskole, understøttende undervisning samt innovation og entreprenørskab – alt sammen med Fredericias historie som udgangspunktet.”

Gamle og nye værktøjer

museerneifrede_undervisningEleverne fra Højmosen skal først overveje, hvorfor området ved Kongens Port ser ud, som det gør. Herefter skal de med udgangspunkt i både egne samt historiske fotos og filmoptagelser lave en multimediepræsentation, der viser deres bud på de historiske spørgsmål. Til dette skal de bruge det digitale værktøj animoto fra undervisningsportalen Skoletube.

Museumsleder Lars Froberg Mortensen og formand for Kultur- og Idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen deltager ved indvielsen.

Sat i stand takket være arv

Kongens Portvagt er blevet istandsat takket været en arv, som Museerne i Fredericia modtog for få år siden. Ud over undervisning skal bygningen fremover også være rammen om forskellige formidlingsarrangementer og huse et nyindrettet mødelokale. Skoletjenesten har desuden i samarbejde med den lokale naturvejleder Bjarne Christensen indkøbt en række iPads, som kan bruges i området og Fredericia.

For at skabe de bedste muligheder for undervisning i Kongens Portvagt har skoletjenesten ved Museerne i Fredericia arbejdet tæt sammen med Erritsø Fællesskole, Fredericia Gymnasium, Foreningen af Lærere i Historie og Samfundsfag (FALIHOS), Center for Digital Museumsformidling (MMeX) og Skoletube.

Kongens Portvagt er bygget i 1856 og har været benyttet som både told- og vagtbygning. Huset er i dag fredet.