Home Politik DF : NY AFTALE SIKRER, AT PATIENTER KAN BEHOLDE UDBETALTE ERSTATNINGER
DF : NY AFTALE SIKRER, AT PATIENTER KAN BEHOLDE UDBETALTE ERSTATNINGER

DF : NY AFTALE SIKRER, AT PATIENTER KAN BEHOLDE UDBETALTE ERSTATNINGER

0

DF: Ny aftale sikrer, at patienter kan beholde erstatninger

 

Dansk Folkeparti har længe kæmpet for et mere retfærdigt og gennemsigtigt patienterstatningssystem. Det er derfor en rigtig god nyhed, at alle Folketingets partier i dag har indgået en aftale, som sikrer, at patienterstatninger, der allerede er blevet udbetalt, skal fredes og, at patienterstatningsordningen udvides, så den blandt andet også fremover vil inkludere psykiske lægemiddelskader.

 

– Jeg er utrolig glad for, at vi nu langt om længe får sikret, at patienter, som har fået tilkendt erstatning, fordi de er blevet fejlbehandlet i sundhedsvæsenet, nu kan være sikre på, at de ikke på et senere tidspunkt risikerer at måtte betale deres tilkendte erstatning tilbage, fordi eksempelvis Regionen har anket sagen, siger Dansk Folkepartishandicapordfører Karina Adsbøl.

 

– Med denne aftale sætter vi patienten før systemet og sikrer, at patienter, der en gang ér blevet tilkendt erstatning og har indrettet deres tilværelse derefter, nu kan være sikre på, at de ikke mister den igen. Alt for mange patienter har været sat i en helt urimelig situation. Det gør vi op med nu, siger Karina Adsbøl.

 

Aftalen finansieres som udgangspunkt med en egenbetaling på 7.300 kr. af den tilkendte erstatning, men Dansk Folkeparti har fået indført i aftalen, at man vil søge at finde finansiering af de aftalte ændringer af patienterstatningsordningen under de kommende finanslovsforhandlinger, så egenbetaling helt eller delvis bortfalder, og det ikke er patienterne selv, der skal betale for omlægningen af ordningen.