FREDERICIA

Det vildeste smarte hjem er åbnet – i Fredericia

Ewii er hovedpartner i et vildt projekt – et hus der udover at spare på strømmen, også giver en oplevelse af de vildeste gadgets og smarte funktioner

Se med i “NYHEDERNE” på DanmarkC TV lørdag, hvor vi bringer en længere historie fra det vildeste smarte hjem i Fredericia.

I dørkarmen i Fremtidens Hjem er der en knap, som straks aktiverer hele huset – og en behagelig damestemme siger: ”Velkommen til Fremtidens Hjem.”

Træder man ud i køkkenet, kan man igen ved et enkelt klik aktivere ”party- mode”, så lyset stråler og musikken spiller. Eller man kan bare via sin telefon bede den wifi-forbundne kaffemaskine om at brygge en kop kaffe…

Det højteknologiske smarthome Fremtidens Hjem er flyttet til Fredericia, og det skal fejres med et brag af en åbning:  

”Huset er – trods alskens gadgets og teknologi – bedst med mennesker i. Så vi glæder os rigtig meget til at kunne åbne for offentligheden, og vise huset frem,” siger Torben Vognsen, der er direktør i HomeWize, der står bag konceptet. Huset er bygget af det sønderjyske byggefirma eurodan-huse, og hovedpartner i huset er energikoncernen EWII.

Fremtidens hjem ligger på på Fuglsang Allé 81 i Fredericia.

I huset vil der være mulighed for at få en rundvisning, og en demonstration af husets teknologiske muligheder – blandt andet kan gæster få en tur i den elektriske Ford Mustang eller at se hvordan husets gadget-spækkede hjemmebiograf fungerer. Indtil december lå huset i Vindinge på Sjælland. Med flytningen har der været anledning til at dreje konceptet over i en grønnere retning, siger Torben Vognsen:

”Det nye i Fredericia-huset er, at vi har bæredygtighed som styrende parameter – og det er derfor, vi har valgt EWII som hovedpartner. Så i denne omgang vil man udover gadget-delen også kunne opleve de nyeste bud på bæredygtige løsninger,” siger Torben Vognsen, og tilføjer, at der selvfølgelig også er mulighed for at lade sin el-bil op i huset.

Der var lækker kaffespecialiteter og hjemmelavede vafler til de fremmødte ved åbent hus.

Samarbejdet tæller, udover de tre hovedpartnere, følgende virksomheder: Samsung, Weber, PanaSonic, Sonos, NiKo, Vendora Nordic, Epson, Gardena, acer, Ledvance, DAO, Orbital Systems, ZACO, auping samt Jørgen C Nielsen Møbler.

Se med i “NYHEDERNE” på DanmarkC TV lørdag, hvor vi bringer en længere historie fra det vildeste smarte hjem i Fredericia.

Se sendetidspunktet i boksen nedenfor.