FREDERICIA

DET SKAL DU OPLEVE I KULTURNATTEN DEN 31.AUGUST 2018 – I FREDERICIA

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Se mig i Kulturnatten

Årets tema i festugen sætter fokus på at se og blive set i Kulturnatten

 

Temaet for årets kulturnat er ”Se mig”, og der bliver masser af muligheder for at se og blive set til Kulturnatten fredag den 31. august. I Fredericia er Kulturnatten kulminationen på Trekantområdets Festuge med masser af se mig-oplevelser for både store og små.

 

Sjov for børn med Micki og Hr Skæg

Du kender ham sikkert fra Den store Bagedyst eller Ultras sorte kageshow. Micki Cheng kan smække den lækreste kage sammen og få det til at se let ud. Han har bagt masser af mini-cupcakes til Kulturnatten, og er du heldig, er det måske dig, der skal dekorere cupcakes sammen med Micki.

Kulturnatten byder også på en forrygende koncert for børn og deres forældre med Hr Skæg. Når Hr. Skæg indtager scenen med sine sjove sange og skøre lege, er der garanteret store grin hos alle.

Kulturnat på Axeltorv

En af årets nyskabelser er, at Kulturnatten i samarbejde med EventC præsenterer underholdning på scenen i det store telt på Axeltorv. Her kan du møde YouTuberen Louise Bjerre, der fortæller om sig selv og sit liv. Du kan opleve stand up i højeste gear, når Torben Chris lægger vejen forbi og lufter sin jyske moral. Og endelig er der koncert med Marvelous Mosell, der tidligere på året lagde North Side Festival ned med musik, der er som hentet direkte fra 80ernes disco og pop.

Litteratur, mord og øl

Årets litteraturvandring er flyttet fra byens baggårde og ud i naturen. Biblioteket inviterer til et arrangement, hvor man kan se og opleve naturen på en ny måde – ved hjælp af litteraturen. Med naturguide, forfriskninger og oplæsning kan du lære at se byens grønne, blå og brune hjørner på nye måder. Gratis billet nødvendig, og der er start under Danmarks Port.
Hvordan hænger retsmedicin og kriminalitet sammen med godt øl? Det kan du få svar på, når øl-entusiast Karsten Ejby og retsmediciner Peter Mygind Leth binder spændende kriminalsager sammen med godt øl. Mon greven drak en god belgisk øl, inden han myrdede sin svoger med nikotin? Fik Dr. Crippen tid til at nyde en Ale efter, at han havde begravet sin kone i kælderen? Billetterne koster 25 kr. stykket og kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Musik i Kulturnatten

Der bliver vanen tro masser af god musik på Kulturnatten. I Tøjhuset kan du bl.a. opleve AddisAbabaBand, der er et 13-mands orkester fra Aarhus. Deres brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. Musikken flyder også på Rådhuspladsen, hvor der både er jazz, Beatlessange og elektronisk musik, og i Kanalbyen er scenen åben for lokale talenter. Det er bare med at gå på opdagelse i byen, og der er fri entré til det hele.

Art Zone på Rådhuspladsen

Rådhuspladsen byder på kunstoplevelser, og du har mulighed for at deltage i flere af dem.

Kunstneren Iris Bakker laver ’blind-portrætter’ af forbipasserende fredericianere, projektet Borgertæppet inddrager en lang række mennesker i byen, når de laver et mangfoldighedsportræt af Fredericia, og sidst men ikke mindst får Fredericia besøg af den besynderlige skabning DIODON, der ligner en mellemting mellem en vandmand og en kuglefisk, og som kommer til at danne rammen om anderledes kulturoplevelser.