Læserdebat

Det rene Game of Thrones: – I Fredericia er lokalpolitikken præget af intern magtkamp og strategiske manøvrer

Læserdebat af: Poul Rand, formand for Liberal Alliance i Fredericia

I Fredericia er lokalpolitikken præget af intern magtkamp og strategiske manøvrer.

Den interne valgkamp i Socialdemokratiet, hvor Andreas Dyhrberg Andreasen stod over for en uoverkommelig opgave mod et bagland tungt infiltreret af fagforeningen 3F.

Som liberale ses tunge fagforeningsindflydelse som problematisk. Liberale ideologier vægter individets frihed og muligheden for at konkurrere på lige vilkår højt. Her var spillet forudbestemt, en direkte underminering af den frie og retfærdige politiske konkurrence.

Steen Wrists orkestrerede tilbagetrækning og den efterfølgende placering af “deres mand” i borgmesterstolen, er en udemokratisk manipulering af det politiske system, hvor baglokalernes skjulte magtstrukturer styrer, frem for at lade det være en åben valgproces imellem medlemmer og borger, vælgerne kan ikke beslutte baseret på kandidaternes meritter og visioner, pampervældet har bestemt hvad der er bedst for mening mand.

Interessegrupper med stor indflydelse har overtaget demokratiet. Egen profit er blevet den største sejr.

Fredericia kunne bruge en god portion gennemsigtighed og måske en ny start, hvor alle kortene lægges på bordet, noget vi i Liberal Alliance vil argumentere for som vejen frem.

Når den politiske ballet i Fredericia åbner sit næste kapitel på tirsdag, er det med en symbolsk overrækkelse af borgmesterkæden fra Steen Wrist til Christian Bro. Ikke blot et skifte i lederskabet, men også starten på en række strategiske pladsbytter indenfor Socialdemokratiet og dens støtter.

Døren åbnet for Anette Hyre-Jensen, der gør comeback i byrådssalen. Absolut ingen fornyelse i lokalpolitikken, et skridt frem og to tilbage.

Socialdemokratiet har alle mand ved pumperne i den synkende skude. En forberedelse til KV25. Det er nu VENNERNE belønnes og kritikere får en økonomisk holdkæft bolsje. Der købes ro.

Med Christian Bros nye rolle skal han frasige poster hvor han ikke, set med Liberale briller, på ingen måde har brilleret med viden, opfindsomhed eller lederskab.

David Gulløv partihopperen fra Det Konservative Folkeparti i 2017, sidder nu pænt i det Socialdemokratiske hierarki. Proforma opstillet som borgmesterkandidat, trak sig inden valgkampen rigtigt tog fart, det samme gjorde John Nyborg. De støttede Christian Bro og vil nu se deres tilbagetrækning blive belønnet med en indflydelsesrige post(er).

Kampen om det politiske gulvkalv i Fredericia fortsætter på samme ensformige måde, hvor er de interne dynamikker der skal sikre stabilitet og fornyelse, sikre Fredericia overlever som by.

Dem kan Liberal Alliance byde ind med ved KV25.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv