FREDERICIA

“Det mest presserende lige nu er Folkeskolen”, mener SF

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I Fredericia har 18,5 % af afgangseleverne ikke bestået dansk og matematik. Det er en stigning som er 6,3 procentpoint højere end perioden 2016-2019

“Det er helt, helt galt,” siger medlem af Fredericia Byråd for SF, Connie Maybrith Jørgensen, i et interview til DanmarkC TV. Ordenen falder i forbindelse med en udtalelses SF har udsendt om dumpeprocenten i afgangsklasserne, der ligger på 18,5 procent.

Ingen hellige køer, for udviklingen skal vendes!

SF i Fredericia

“Det kan på ingen måde være tilfredsstillende og derfor skal vi have en grundig politisk debat om måden, som vi forvalter vores folkeskole på,” lyder det samstemmende fra Malene Søgård-Andersen og Connie Maybrith Jørgensen, begge fra SF i Fredericia.

“Vi tror, at man er lidt låst i, at være bange for at kaste tingene op i luften og spørge: Hvad kan vi gøre? Er der nogen vi kan lære af? Vi ved for eksempel fra Tingbjergskolen, at de ville noget mere, og er lykkedes med det,” tilføjer Connie Maybrith Jørgensen.

Folkeskolens fremtid og private skoler
“Vi skal i SF optik turde tage en fordomsfri dialog med forældre, elever og lærere om Fredericias folkeskole i fremtiden. Vi skal turde spørge forældre som har børn på venteliste til privatskole, hvorfor de vælger folkeskolen fra,” lyder det fra SF.

Fredericia – børnefamilierne første valg
“Vi skal have vilje til at prioritere at investere politisk og økonomisk i vores børn, hvis vi vil være “børnefamiliernes første valg”. I den proces kan vi ikke have “hellige køer”, slutter SF i Fredericia

På lørdag uddyber Connie Maybrith Jørgensen sine og SF synspunkter i Nyhederne.