Læserdebat

Det handler mere om Tommy Rachlitz end det handler om Fredericia 

Læserdebat af Niels Martin Vind, byrådsmedlem fra Venstre 

Tommy Rachlitz mener i et læserbrev at han er mere ordentlig end os andre uden at nævne hvem der i så fald er uordentlige. Det tvinger mig til at tage bladet fra munden og fortælle om min oplevelse siden Tommy Rachlitz og jeg startede som byrådskandidater og efterfølgende valgte byrådsmedlemmer.

Jeg har sjældent mødt en mere ukonstruktivt politiker, der trofast har fulgt sin stil siden valgkampen, hvor han truede en modkandidat tæt på de 70 år ”verbalt med fysiske undertoner” (FD 3/11 2021). Det gør mig ondt at det, der burde være Venstres søsterparti, er så svært at samarbejde med når det gælder Tommy Rachlitz.  

De konservative gik som os andre til valg på åbenhed. Det er svært at få øje på bl.a. i den seneste sag med fyringen af kommunaldirektøren. Her kunne Tommy Rachlitz åbne op omkring sin ageren. Det må vi godt efter byrådsmødet fredag. I stedet vælger Tommy Rachlitz at postulere, at andre har lækket oplysninger før tid. Forklaringen kunne være, at lokale medier opdagede at kommunaldirektøren var hjemsendt.

De partier, der ikke kørte på med personalesagen, har i hvert fald intet motiv til et læk, da vi blev trukket ind i en negativ medieomtale om at det var hele byrådet, der ville fyre kommunaldirektøren, uden at kunne forsvare hverken os eller direktøren. Det var først efter byrådsmødet fredag vi kunne forklare vores modstand mod fyringen. I virkeligheden bliver denne diskussion et skalkeskjul for den fallit, som det er at fyre den 4. kommunaldirektør på 9 år. En ubegrundet og usaglig beslutning. Man kunne spørge flertallet hvad planen er nu? Det skader vores kommune at have så lidt kontinuitet på ledelsesgangen. 

Tommy Rachlitz skriver direkte i sit læserbrev, at når flertallet i byrådet har truffet en beslutning, så skal mindretallet makke ret og tie stille. Det er flertalsdiktatur, der ikke er befordrende for det åbne deltagerdemokrati, som Venstre er fortaler for. Vi stiller os ikke over i et hjørne og surmuler, men arbejder konstruktivt og går bl.a. med i budgetforlig selvom det hele ikke er, som hvis vi selv havde flertallet. Vi lækker ikke mulige fyringer på specifikke områder under budgetforhandlingerne, som de konservative kom til. Når de konservative foreslår et gruppeformandsmøde efter påskeferien, der allerede var planlagt af borgmesteren, for at diskutere samarbejdskultur og behandling af vores ansatte, så er det måske tid til at kigge indad. 

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv