Home Læserdebat Det er tid til et politisk skifte i Fredericia.
Det er tid til et politisk skifte i Fredericia.

Det er tid til et politisk skifte i Fredericia.

0

Læserdebat af : Bent Troelsen, Kandidat til byrådet for Nye Borgerlige i Fredericia

Det er tid til et politisk skifte i Fredericia. Der skal være gennemsigtighed i den førte økonomiske politik og skabes attraktive vilkår for bosætning i Kommunen. Vi har igennem de senere år tiltrukket mange nye virksomheder til Kommunen, men tilflytningen af nye borgere burde også være i vækst.

Sammenlignet med vores nabokommuner, så halter vi noget bagefter. Vi er i en negativ bosættelsesspiral.

Vi skal have attraktive daginstitutioner, der kan medvirke til, at tiltrække børnefamilier. Vores plejecentre skal være mere ind blot et opholdssted, hvor der serveres 3 måltider mad og stilles en seng til rådighed.

Det handler om trivsel og om et meningsfyldt liv. F.eks. kunne noget af alt den kultur vi råder over bringes ind i de ældres hverdag. Infrastrukturen er en vigtig del af den nye virksomhedsvækst, som Kommunen i disse år oplever.

Måske den kollektive trafik skal nytænkes og tilpasses de ændrede behov der er, og der bør kigges på, om billetpriserne skal sænkes eller måske fjernes, da disse måske ofte drukner i administrationsomkostninger.

Der opleves også en vækst i den tunge trafik og flere vognmænd er begyndt, at bruge udenlandske chauffører til løsning af transportopgaverne. Det er som sådan også ok, så længe disse chauffører kører under samme vilkår, som de danske chauffører, men igennem mit job, oplever jeg ofte chauffører der må overnatte på små industriveje og hvor deres eneste toiletfaciliteter, er den grøft de holder ved.

Trods Kommunen har sat mange affaldsstativer op, så ender deres affald samme sted. Det er et problem der nok ikke bliver mindre de kommende år, så derfor bør der tages skridt i retning af at regulere disse forhold.

Der er meget der kan forbedres, men grundlæggende er min ide at vi skal væk fra centralisering og tilbage til et mere borgervenligt serviceniveau, hvor tingene sker tæt på den enkelte borger. Mindre bureaukrati og mere plads til borgerne. Det skaber et Fredericia i fremgang.