Home TRAFIKKEN Det bliver en lidt anderledes sommer end normalt i år, også på vejene
Det bliver en lidt anderledes sommer end normalt i år, også på vejene

Det bliver en lidt anderledes sommer end normalt i år, også på vejene

0

Ekstra mange danskere vil sandsynligvis holde sommerferie indenlands, og Vejdirektoratet forventer på den baggrund særlig travlhed på hovedvejene til og fra de store sommerhusområder.

Især lørdage i sommerferien forventes der risiko for kø og forlænget rejsetid, da den dag traditionelt er skiftedag i mange sommerhuse.   Skolernes sommerferie starter fredag den 26. juni, og derfor forventer vi, at den første bølge med sommerferietrafik vil ramme de store veje allerede fra denne fredag om eftermiddagen, og den vil sandsynligvis fortsætte resten af den pågældende weekend med størst risiko for køer og forlænget rejsetid om lørdagen fra kl. 11.00 – 15.00.   

Gennem resten af sommerferien ville dette mønster gentage sig – altså med forhøjet risiko for køer og trængsel på vejene i weekenderne, særligt lørdage med ferietrafik på tværs af landet i begge retninger.   Til gengæld vil der være færre biler på vejene og kortere rejsetid i myldretiderne på hverdagene. Mange mennesker vil derfor opleve at kunne komme hurtigere på arbejde end normalt.   

Grænsekontrol kan betyde forsinkelser

Hvad angår grænserne vil der hele sommerferien være risiko for kødannelser for trafikanter, der rejser fra Sverige til Danmark via E20 Øresundsbroen og fra Tyskland til Danmark via E45 pga. grænsekontrol. Det gælder især i lørdag, hvor der er skiftedag i sommerhusene. Vi anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum samt tjekker trafiksituationen ved grænsen inden afrejse.

  Vejdirektoratets ferietrafikråd:·      

Tjek trafiksituationen inden du kører ud. Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid pga. uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.     

Hold dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på din rute både før og under køreturen. Det kan du gøre på trafikinfo.dk, hvor du bl.a. kan høre de seneste meldinger fra P4 Trafik. Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken, og er der problemer, kan du måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute.