Læserdebat

Karsten Byrgesen: Derfor siger jeg NEJ

Af Karsten Byrgesen, Hjarnøvej 7, Fredericia, medlem af Fredericia Byråd og spidskandidat til byrådet i Fredericia Kommune og spidskandidat til Regionsrådet i Region Syddanmark for Nye Borgerlige.

Dagbladet skriver d. 9. september 2021 fejlagtigt, at ”Byrådet har godkendt et forsøg, hvor voldskrænter kan brændes ned i stedet for at blive slået”. Det er ikke sandt. Men sandt er det, at et flertal i Byrådet har godkendt afbrænding af kommunens haveaffald på dele af voldanlægget i midtbyen. Jeg stemte NEJ. Byen skal ledes med sund fornuft og det er langt fra fornuftigt, at brænde haveaffald og voldskrænter af i midtbyen, eller andre steder. Private skal ikke brænde affald af, men aflevere det til genbrug. Det samme gælder kommunen. Den planlagte afbrænding strider mod det som borgere skal gøre, men flertallet i byrådet bestående af Venstre, Enhedslisten, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har stemt for det modsatte. Jeg står ikke alene med at være kritisk overfor afbrændingerne. Borgere og den tidligere beredskabschef Kaj Petersen er også yderst kritisk over for kommunens plan om at pleje voldanlægget med flammer. 

”Hvis man som borger brænder affald af, så skal det stoppe straks, hvis nogle føler sig generet. I byzonen er det slet ikke tilladt, så jeg forstår ganske enkelt ikke, at myndigheder og politikere vil give tilladelse til forsøget på volden, siger tidligere beredskabschef Kaj Petersen”, der forudser at asken fra afbrændingen – ved blæst – vil sprede sig i dagene efter. 

På byrådsmødet d. 6. september argumenterede jeg for risikoen ved afbrændingerne og de sundhedsskadelige effekter som afbrændingerne medfører. Syge borgere der lider af kredsløbs- eller lunge problemer som f.eks Kol, rammes ekstra hårdt hvis en dunst af afbrændt hø kommer gennem lejligheden. Jeg anbefalede et forsøg hvor græsset kan slås med le, hvorefter det tørrede hø kunne nyttiggøres til fodring af dyrene i Madsbyparken eller klippes med en bio klipper, hvor de afklippede vækster findeles og formuldes. Men nej. Det skal brændes af. Men altså uden min stemme.Det er også tragikomisk at socialdemokratiet og enhedslisten der raser mod borgernes brændeovne vil lave et inferno af partikelforurening når volden futtes af i en ildelugtende røgsky.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv