
Der skal sættes massivt ind over for børns vold

Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti
Sigtelsen af den 13-årige fredericianske dreng for vold mod en yngre dreng på Kirstinebjergskolen i denne uge, kræver massiv handling fra flere kanter. Sager som denne er helt igennem uacceptable, og skal håndteres med stor alvorlighed også fra politisk side. Fordi det handler om børns opvækst og trivsel, og fordi det handler om den grundlæggende tryghed, alle borgere skal opleve i Fredericia. Det kan derfor også undre, at der har været sparsom politisk opmærksomhed omkring denne sag.
Alle børn skal trygt kunne opholde sig på kommunens skoler og institutioner, og forældre skal opleve en ligeså stor tryghed ved at lade deres børn bevæge sig frit omkring. Det er indiskutabelt. Selvom sagen håndteres af både politi og er overgivet til de sociale myndigheder, skal vi også hæve blikket politisk, for sådan en sag må vi ikke sidde overhørig.
Det rækker indover mange forskellige områder; skoler, institutioner og det sociale område, som hver især og i fællesskab naturligt har fokus på sager som denne. Alle medarbejdere og ledere, der har berøring med disse områder skal mærke en klar politisk opbakning til at italesætte den uacceptable adfærd og igangsætte forebyggende tiltag.
SSP-samarbejdet er ét af de gode tiltag mod børns kriminalitet, men det kan ikke stå alene. Det kræver en stærk tværgående indsats mellem alle relevante fagområder og stor politisk bevågenhed også efter sådanne episoder. Det vil være oplagt at starte med en dialog med de enkelte skoler, forældre og børn. Dernæst skal både de konkrete sager og emnet generelt fylde meget mere på de politiske dagsordener i børne- og skoleudvalg samt social- og beskæftigelsesudvalg.
I bestræbelserne på at skabe en god kommune for børn og deres forældre, skal vi som politikere stå forrest i debatten omkring tryghed for børn og forældre. Det er svært at være uenig i, men vi kan aldrig gøre for meget.
Det politiske ansvar handler ikke kun om forebyggende initiativer, men det handler i den grad også om, at der udvises tydeligt fælles fodslag og den lokale dialog med skoler og institutioner prioriteres højt politisk, når der opstår voldssager imellem børn. Det handler om at skabe tryghed hos forældre og børn. Tryghed ved at forebygge og tryghed ved massiv handling og opmærksomhed omkring de enkelte sager.
Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:
1. Formål og Indhold:
- Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
- Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
- Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
- Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
- Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.
2. Format og Omfang:
- Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
- Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
- Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv
3. Publicering og Redaktionel Praksis:
- Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
- Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
- Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
- Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.
4.Kommentarer til debatindlæg:
- Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
- DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
- Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
- Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv