FREDERICIA

“DEN LILLE HAVFRUE” HAR SOLGT 45.000 BILLETTER I FORSALG

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Med en uge til den længe ventede premiere har billetsalget til ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” nu rundet hele 45.000 billetter i forsalg. Derfor forlænges spilleperioden med endnu en uge på Fredericia Teater, så sidste spilledag nu er den 1. oktober.

 

Hele holdet bag ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” er nu rykket til Operaen i København, hvor premieren venter den 17. juli – om blot en uge. Således er der netop nu fuld gang i prøverne til det, som bliver Fredericia Teaters største og mest ambitiøse forestilling til dato med 29 medvirkende, et væld af overdådige kostumer og en spektakulær scenografi, der bl.a. indeholder den største storskærm på en dansk teaterscene til dato – endnu større end den storskærm, som blev anvendt i ”Disneys ALADDIN – The Musical” sidste år.

 

Forsalget til musicalen går strygende i sommervarmen, og således er man nu oppe på hele 45.000 solgte billetter. Teatret har taget konsekvensen og forlænget spilleperioden med endnu en uge på Fredericia Teater, således at forestillingen nu kan opleves indtil 1. oktober.

 

Foruden en bred skare af celebre gæster kommer premiereaftenen også til at byde på Disney-repræsentanter og fans fra både USA, Irland, Storbritannien, Tyskland, Holland, Frankrig, Finland og naturligvis Sverige.

 

Om musicalen
”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” er oprindeligt produceret af Disney Theatrical Group og er baseret på Disney-tegnefilmen af samme navn fra 1989. Den bygger igen på det klassiske H.C. Andersen-eventyr om havfruen, der længes efter at blive en del af den jordiske verden og opgiver sin smukke stemme for at finde kærligheden på land.

 

Musikken er komponeret af den mangedobbelte Oscar- og Golden Globe-vinder Alan Menken, som har skabt det musikalske univers til en perlerække af Disneys kendte og elskede filmklassikere – herunder ”ALADDIN”, som i Fredericia Teaters nylige musicalopsætning indtog både provinsen og hovedstaden i en anmelderrost publikumssucces. Samme Alan Menken overværede den sidste opførelse af ”Disneys ALADDIN – The Musical” i Operaen, og dermed blev kimen til det igangværende samarbejde lagt.

 

Teksterne er skrevet af Howard Ashman (filmudgaven) suppleret af Glenn Slater, og forestillingens manuskript er skrevet af Doug Wright. Til musicalen har Alan Menken og Glenn Slater sammen skrevet 10 nye sange, som supplerer det oprindelige lydspor fra filmen og spænder lige fra Vaudeville-stilen over 20’ernes lyd til 60’er-rock. Blandt de bedst kendte sange fra filmen er “Leve som dem” (“Part of Your World”) sunget af havfruen Ariel – og “Havet er skønt” (“Under the Sea”), hvor det er krabben Sebastian, som forsøger at overbevise den længselsfulde havfrue Ariel om fordelene ved at blive til vands.

 

Musicalen havde Broadway-premiere den 10. januar 2008 og har efterfølgende været opsat regionalt i USA samt i Rusland, Holland og Japan.

 

Danmarks bedste musicalperfomere
I hovedrollerne ses to af landets absolut dygtigste yngre musicalperformere Kristine Yde og Christian Lund som henholdsvis Havfruen Ariel og Prins Erik. De to kender hinanden særdeles godt, idet de begge er udklækket fra samme årgang på Det Danske Musicalakademi (2008) og sågar har dannet par i bl.a. Mamma Mia! i Tivoli og Musikhuset Aarhus, ligesom de også lagde stemmer til hovedrollerne i Disneys kæmpehit Frost.

 

Kristine Yde og Christian Lund får i forestillingen selskab af bl.a. Anders Bircow, A Friend in London-forsangeren Tim Schou og Peter Jorde, og publikum kan derudover glæde sig til at møde en perlerække af landets bedste rutinerede og unge musicalkræfter.

 

Forestillingen iscenesættes og koreograferes af amerikanske Lynne Kurdziel Formato, der også skabte Fredericia Teaters succesopsætning af ”Disneys ALADDIN – The Musical”. Scenografien er  designet af Anders D. Jensen og Jens Frausing, mens digital scenografi og animationsdesign skabes af Marie Jørgensen fra Major Animation. Kostumedesign lægges i hænderne på Emil Bang Hoffmann, Michael Nøhr og Lotte Blichfeldt, mens forestillingens orkester dirigeres af kapelmester René Bjerregaard Nielsen.DLH_plakat.res