MEDDELSER

Den Historiske Miniby klar til ny sæson

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Forårets komme er også startskuddet til sæsonåbning for Den Historiske Miniby

Lørdag den 3. maj kl. 10.00 fejrer Den Historiske Miniby i Fredericia på Vestre Ringvej sæsonåbningen og inviterer alle, der har lyst til at komme.

6. Juli Garden spiller op og Borgmester Jacob Bjerregård forestår åbningen.

Åbning af Den Historiske Miniby
Foto : Ole Olsen

Seniorbyggerne på Prangervej og personalet i Minibyen på Vestre Ringvej, som jo blandt andet også omfatter mange fra Pro Aktiv, har igennem vinteren brugt rigtig mange timer på at renovere mange af husene, som i disse dage er ved at blive sat tilbage på plads.

Derudover skal hele arealet også passes og plejes, græsset slås og træer beskæres. Der er rigeligt at se til for personalet og Pro Aktiv her i løbet af sæsonen.

Seniorguiderne er som sædvanlig til stede i Minibyens åbningstid og fortæller gerne mere om de mange huse. De har altid nogle gode og sandfærdige historier at fortælle om husenes historie, og nogle af deres beboere fra dengang i 1849.

Lørdag 3. maj er der gratis adgang for alle mellem kl. 10-13.

Åbningstider 

Den Historiske Miniby har åbent alle weekender og helligdage i maj fra kl. 10-18, og i juni, juli og august er der åbent alle dage fra kl. 10-18. I september er der åbent alle weekender fra kl. 10-18, og igen i efterårsferien fra lørdag 11. oktober til og med søndag 19. oktober hver dag mellem kl. 10-16.

Entrepriser: Børn: 20,- kr./Voksne 30,- kr. / Gruppepris ved 20 personer: Børn 10,- kr./Voksne 20,- kr.

Fakta om Den Historiske Miniby

Husene bygges i målestokforhold 1:10 af ægte tegl og sten efter byplanen og tegninger for husene i 1849.

Startet i 1983, ejes og driftes af Kultur & Fritid i Fredericia Kommune og budget sammen med Madsby Legepark, der også har den daglige ledelse.

Frivillige seniorer fra Pensionisternes Samvirke, Fredericia bygger og vedligeholder husene i samarbejde med det faste personale og Proaktiv. Seniorerne har også guidningen i Minibyens åbningstid.

Der er ca. 9.000 besøgende i Minibyen om året.