FREDERICIA

Den gamle Lillebæltsbro får nyt fortov: Arbejdet starter i april

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Vejdirektoratet starter i april 2024 en større renovering af fortovene på den gamle Lillebæltsbro. Arbejdet vil pågå til udgangen af oktober 2024 og i samme periode i 2025.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse idag, det var meldt ud tidligere på ugen at der vil komme renoveringsarbejde på de to Lillebæltsbroer i 2024, men da var det endnu ikke meldt ud hvornår at arbejdet ville begynde.

Der vil blive arbejdet fra både over -og undersiden af broen.

På undersiden af betonfaget på Jyllandssiden bliver der arbejdet fra lift, og på Fynssiden benytter Vejdirektoratets entreprenør Bridgewalkings gangbro. Hvor dette ikke er muligt, vil det ske ved brug af de arbejdsvogne, som kører under stålfaget.

Arbejdet påvirker trafikken sådan:

  • Forbi arbejdsområdet vil der kun være ét spor farbart for biler.
  • Hastighedsbegrænsningen bliver sat ned til 50 km/t.
  • Trafikanter skal påregne ekstra transporttid.
  • Brede transporter skal aftale passage med politiet.

Fodgængere og cyklister:

  • Skal passere arbejdsområdet på et afmærket areal på kørebanen.
  • Strækningen er maksimalt 150 meter.

Der vil i perioden også foregå andre arbejder på Lillebæltsbroen. Broens piller skal repareres og malerarbejder på broens stålkonstruktion udføres.

– Vejdirektoratet kan ikke gennemføre renoveringen uden at genere trafikanterne. Der bliver et spor farbart forbi arbejdsområdet, og hastigheden bliver sat ned til 50 km/t, lyder det fra Vejdirektoratet.

Arbejderne er vejrfølsomme og derfor står de på over en toårig periode fra april til oktober. Påføring af en ny fugtisoleringsmembran kræver temperaturer over cirka 10 grader og tørt vejr.

Trafikanter kan følge med på trafikkortet
Renovering af bygværker er ofte også lig med gener for trafikanterne. Derfor opfordrer Vejdirektoratet trafikanterne til at holde øje på trafikkortet og med skiltningen ved broen.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, arbejdet måtte medføre.