Kort Nyt

Den Fortryllende Kuffert har premiere lørdag kl. 14

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Spilleperiode: 10. februar 2024 – 17. februar 2024. Billetpriser: 95 kr. for børn, 145 kr. for voksne

Fredericia Musicalteater præsenterer DEN FORTRYLLEDE KUFFERT- en musicalkoncert fyldt med eventyrlige sange inspireret af det, der fylder i børns tanker i dag. Sangene er skabt ud fra workshops og samtaler med skolebørn i Fredericias lokalområde og behandler emner som at være anderledes, at finde venner og at passe på klimaet. Alle emnerne behandles med humor og gennem fortællinger, der er i øjenhøjde med børnene. Konceptet og ideen bag DEN FORTRYLLEDE KUFFERT er udtænkt af Katja Lotsberg Nilsen, Rob Hartmann og Thomas Bay, og instruktøren bag er Liv Stevns.

Handling
I musicalkoncerten DEN FORTRYLLEDE KUFFERT inviteres store og små med Mira og Emil på eventyr, når de sammen med deres nye mystiske og knappespisende drageven, Beo, dykker ned i en gammel kuffert fyldt med ting.

Før Mira og Emil ved af det, er de på deres livs eventyr, hvor katte kan cykle, kål er den nye livret til jul, der skal stepdanses på livet løs, og hvor superhelte også kan have en dårlig dag. Henad vejen finder de styrken i et venskab – og at vi alle har adgang til det eventyrlige land, hvor drager kommer fra og fantasi kan flyde frit.

Udviklet på baggrund af workshops med lokale skolebørn
Historien og tematikkerne i DEN FORTRYLLEDE KUFFERT bygger pa en række workshops, foretaget af Fredericia Musicalteater, med lokale skolebørn pa 0. og 2. klassetrin. Her blev børnene blandt andet spurgt ind til deres hverdag, interesser og hvad de godt kunne tænke sig at se.

Med 0. klassetrin bestod øvelserne bl.a. af associerings- og eventyrlege, hvor eleverne selv skulle finde på en fortælling. Det var tydeligt emner som eventyr, fantasi og venskab, der var populære blandt eleverne – ligesom der oftest var sjove dyr i hovedrollen eller som en vigtig del af fortællingen.

Eleverne pa 2. klassetrin fik spørgsmål om, hvad en musical skulle handle om, hvis den var lavet til dem. Her centrerede svarene sig om temaer som klima, venskaber og god musik. Det var også tydeligt, at musicalen skulle vække genkendelighed fra deres egen hverdag og fra værker, de kender, som for eksempel eventyr.

På baggrund af denne research har Fredericia Musicalteater udviklet rammen for DEN FORTRYLLEDE KUFFERT som ny musicaldramatik, skabt af og for det yngre publikum. Det kan blandt andet ses i sangenes tematikker, forestillingens fortryllende hverdagsunivers og den helt nye dukkeven, Beo, der er en hybrid af mange virkelige – og uvirkelige – dyr.

Nye, unge kræfter bag musicalkoncerten
Musikken i DEN FORTRYLLEDE KUFFERT er skrevet og komponeret af Mille Holten Lambert, Kristoffer Nybye, Morten Gildberg-Hansen, Ingeborg Bjarno Thomsen, Kristoffer Rahbek, Luna Stage, Line Staun Jensen og Jasmin Maria Ader Gauginen. Denne gruppe af unge, nye sangskrivere er deltagere i et talentprogram på Fredericia Musicalteater. Musicalkoncerten og talentprogrammet er begge tiltag, der er en del af Fredericia Musicalteaters vision om at udvikle og styrke et musical-økosystem, startende i vækstlaget, som skal sikre et fundament for musicals i topklasse og på sigt have betydelig indflydelse på udviklingen af musicaltalenter i Fredericia – til glæde for hele landet. Projektet er støttet af Koda Kultur og sangskriverne er i forløbet blevet undervist og inspireret af etablerede og anerkendte musicalkomponister fra ind- og udland.