
Debatindlæg: Hvad er vigtigst for dig?

Læserdebat af: Allan Pertti Frandsen, byrådskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia
Jeg tror på velfærdssamfundet. Et velfærdssamfund skabt af hårdtarbejdende mennesker, som for 150 – 175 år siden begyndte at samle sig i landboforeninger og fagforeninger.
De gav tiltrængt mod- og medspil til jordbesiddere og arbejdsgivere. Sammen med arbejdsgiverne øgede de velstanden i Danmark. Nogle af de hårdtarbejdende folk i by og på land blev valgt ind sogneråd, byråd, amtsråd og folketing. En af de mest visionære politikere var Jens Otto Krag. Han var leder af oppositionen, da jeg i 1969 kom til Danmark via adoption. To år efter min og min lillebrors ankomst til Fredericia, blev Krag statsminister igen.
Adoptionen løftede min lillebror og mig ud af finsk fattigdom og ind et dansk middelklasehjem hos fredericianske forældre, der gerne ville have os. Vi boede i Ryeshøj-kvarteret, som i de årvar ved at blive bygget. I 1970 fik vi en lillesøster, også fra Finland. Vi tre børn fik en god opvækst i et trygt hjem og fik hurtigt venner i nordbyen, hvor der var mange andre børn.
Vi spillede fodbold hos ’FUMmerne’, og jeg fortsatte hos F’erne. Efter folkeskolen på Skansevej tog jeg handelseksamen i Erritsø og var i 1984 med til at grundlægge RUGBY-afdelingen i Erritsø GIF. Her fandt jeg en idræt og et kulturelt fællesskab, som har formet mig lige siden.
Jeg fik en typografuddannelse på Fredericia Bogtrykkeri i Gothersgade og svendebrev i 1990. Samme år startede jeg på Handelshøjskole Syd i Kolding. Jeg læste sprog og økonomi, inden skæbnen i 1997 førte mig til Grønland; et land og en kultur, som også har været definerende for mig. I 2013 blev jeg politisk aktiv i Grønland. Jeg introducerede den grønne dagsorden i grønlandsk politik og blev valgt til kommunalbestyrelsen i Nuuk. I 2016 vendte jeg tilbage her til Fredericia og er siden blev aktiv i foreningslivet, blandt andet Herslev Sogns Borgerforening.
I den seneste halvanden måned er jeg gået fra dør til dør i Herslev sogn for at spørge mine naboer om, hvad der vigtigst for dem. Det er blevet til mange gode snakke på dørtrinnet. Mange af mine naboer er optaget af, at deres hverdag fungerer, samt at der er en børnehave, en smuk og urørt natur, og at Fredericia som by og kommune er attraktiv at bo i og besøge.
Jeg har nu banket på eller ringet på dørene i godt 90% af Herslev, Bolskov, Højrup, Follerup og Tolstrup. Når vi har fejret Påske, har jeg været hele vejen rundt. Men dialogen forsætter. For sådan fungerer et demokrati.
Ingen børn skal vokse op i fattigdom. Venskabssamarbejdet med Ilulissat i Grønland skal genoptages. Landsbyer skal trives. Det frivillige Fredericia skal hyldes mere, og den grønne omstilling skal ske med omtanke. Det er mine mærkesager. Men hvad er vigtigst for dig?
Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:
1. Formål og Indhold:
- Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
- Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
- Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
- Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
- Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.
2. Format og Omfang:
- Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
- Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
- Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv
3. Publicering og Redaktionel Praksis:
- Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
- Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
- Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
- Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.
4.Kommentarer til debatindlæg:
- Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
- DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
- Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
- Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv