Læserdebat

Debatindlæg: Et Naturligt Valg

Debatindlæg af Dorthe Fallesen, byrådskandidat for Socialdemokratiet, Frimann Hvidtjørnevej 44, Egeskov 7000 Fredericia

Jeg er jæger og naturmenneske. Fra mit hjem i Egeskov har jeg kun 10 km til Fuglsang med sit væld af dyr og planter. Det er dyreliv og vækster, som vi alle har en forpligtelse til at passe på især dådyrene i Dyrehaven.

Jeg er glad for at bo i Egeskov. Som Nyjægerkoordinator, og tidligere formand for en jagtforening, er jeg og andre jægere i tæt kontakt med den natur, vi alle er så afhængige af. På min facebookside har jeg i nogle år kørt mit ’Naturnyt’, som er små videoklip af dyrelivet i vores lokale skove. For nylig blev jeg interviewet af DanmarkC TV – netop om livet i vores skove.

Jeg er medlem af Socialdemokratiet. Det har jeg været i mange år. Fredericia er en by, hvis udvikling er tæt forbundet med mit parti, som har stået i spidsen for skiftende byråd i alle år. På nær fire mørke år.

Til det kommende byrådsvalg den 16. november stiller jeg op for første gang kommunalpolitisk. Det gør jeg, fordi jeg brænder for Fredericia og især vores landsbyer. Jeg ser et stort potentiale hos mine naboer og andre landsbyfolk i vores kommune. Det potentiale vil jeg være med til at forløse. Lokalpolitisk i Fredericia Kommune.

Når talen falder på, hvad der udgør Fredericia, slår det mig, at mange taler om alt det inden for Voldene eller i de mange parcelhus- og villakvarterer nord og syd for byen. Men vi må ikke glemme vores fantastiske landsbyer og opland. Der er masser af liv for mennesker og dyr uden for de tæt bebyggede områder.

Jeg vil gerne i dialog med borgere og beboerforeningerne i hele Fredericia om, hvordan vi får ændret opfattelsen af, hvad vores by består af rent geografisk. At der både er det bynære liv og det vildere og mere naturlige Fredericia. Naturligt i ordets egentlige forstand.

Derfor går Socialdemokratiet i Fredericia til valg på at tilføre 1,5 millioner kroner om året til den at støtte op om landsbyerne og deres udvikling. Det gælder ikke blot Egeskov, hvor jeg bor, men også Bøgeskov, Trelde, Østerby, Vejlby, Egum, Pjedsted, Bredstrup, Herslev, Tolstrup, Follerup, Højrup, Taulov og Skærbæk. I alle disse landsbyer i vores kommune er der tusindvis af mennesker, der lever af jorden. Tæt på den natur, som byfolk gerne kører mange kilometer for at opleve.

Vi er sammen om det her. Jeg håber, at mange vil sige som jeg: Sammen. For et vildere Fredericia.

Godt kommunalvalg den 16. november. Husk, du kan brevstemme frem til den 12. november.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv