Læserdebat

”De stjæler og lyver og betaler ikke skat, og nasser på samfundet”

Læserbrev af Birgitte Moos Laursen, byrådskandidat SF Fredericia.

Det sagde en ældre dame jeg mødte ved en fest hos nogle af mine venner. De personer hun omtalte sådan var flygtninge fra ikke vestlige lande. Jeg spurgte hende, hvor hun havde hørt disse frygtelige beskyldninger fra, hvortil hun svarede at: ”det ved da alle”!
Hun sagde at hun havde hørt det fra flere af sine bekendte, så hun var overbevist om, at det var sådan det var og er. Jeg fortalte hende, at det netop er oplyst fra Danmarks Statistik at ca. 90% af personer fra disse lande er i arbejde eller under uddannelse. Den pågældende dame var overhovedet ikke lydhør over for mine oplysninger, men fastholdte sin egen opfattelse.

Hvor er det trist!

Jeg ville ønske, at mange familier i den danske befolkning ville lære en eller flere flygtninge at kende, så vil de opleve hvor givende det er at stifte bekendtskab med en anden kultur.

I vores familie har vi stor glæde af vores samvær med en afghansk familie, vi oplever også at de uddanner sig eller går på arbejde, de vil så gerne være en del af samfundet.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv