Kultur

DE NOMINEREDE TIL ÅRETS FRIHEDSPRIS ER…

Dommerkomitéen har valgt tre nominerede til Arlette Andersens frihedspris

Tre unge fra Fredericia er blevet nomineret til Arlette Andersens frihedspris. De nominerede er Janna Marie Birr-Pedersen, Fie Riis Strini og Nikolaj Stentoft.

Der blev indsendt 46 bidrag fra unge mellem 14 til 21 år. To af de 46 ansøgninger er kunstværker, to sange, seks video og resten af ansøgningerne spænder fra essays til digte og monologer.

De unge får overrakt priser fredag den 4. maj i rådhusets forhal, hvor også Arlette Andersen vil være til stede.

Overrækkelsen af frihedsprisen er en del af det traditionsrige 4. maj-arrangement, som bliver afholdt hvert år i Fredericia, og hvor fredericianerne hylder friheden og mindes ofrene for anden verdenskrig. Og det er ved dette arrangement, at spændingen om vinderen af frihedsprisen udløses.

Arlette Andersen, der er en af de ganske få nulevende KZ-fanger, har sagt ja til endnu en gang at deltage i overrækkelsen af prisen, som kommer til at foregå i rådhusets forhal.

Det er anden gang, at friheden hyldes i Fredericia med en særlig Arlette Andersens frihedspris, som Danske Bank, Fredericia Kommune, Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad står bag. Den bliver delt i tre portioner: Vinderen får 10.000 kroner, nr. 2 får 5000 kroner og den tredje 3000 kroner.

Dommerkomiteen, der har været på en svær opgave med at vælge de tre ud af de 46 bidrag, består af: Provst Børge Munk Povlsen, rektor Poul Erik Madsen, formand for Borger- og Demokratiudvalget Christian Jørgensen (V), formand for kulturudvalget Lars Ejby (S), bankdirektør Mette Høyer, souschef Marianne Husted og formand for 4. maj komiteen, Ole Steen Hansen.